Απολογισμός του 2019

30.12.19

2019... απλά wow! Νομίζω ότι είχα πολλά χρόνια να ζήσω μία χρονιά τόσο έντονη, τόσο γεμάτη... Ήταν μία χρονιά που έζησα με πολύ πάθος, με έντονα αισθήματα, με έντονες σκέψεις...
Υπήρξαν στιγμές που απογοητεύτηκα βαθιά, που συγχύστηκα, που έχασα την πίστη μου, που θύμωσα, που ένιωσα αδικημένη και έκλαψα... Μα υπήρξαν και πολλές στιγμές που χόρεψα, που γέλασα με την ψυχή μου, που τραγούδησα και κυρίως ένιωσα μέσα μου αγάπη και ζεστασιά. Πόσες στιγμές να πρωτοθυμηθώ... Πόσες στιγμές ανοησίας με τα αδέρφια μου και τους φίλους μου που στο τέλος σκάγαμε στα γέλια... Πόσες στιγμές ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης!
Τα τελευταία χρόνια έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι θα ζήσω στο μάξιμουμ αυτή τη ζωή. Υπήρχαν μέρες που ήμουν κατάκοπη μετά από 1214 ώρες δουλειάς, κι όμως με έπαιρναν οι φίλες μου και δεν αρνιόμουν την έξοδο, αλλά έβγαινα μαζί τους, και την άλλη μέρα ξανά τα ίδια, και ξανά... Υπήρχαν μέρες που ήθελα μόνο να κλειστώ στο δωμάτιό μου και να μη βλέπω κανέναν, κι όμως πήγαινα στη δουλειά μου και ήμουν ευχάριστη και έκανα τους μαθητές μου να γελούν και αυτό μου έδινε δύναμη, ζωντάνια, χαρά... αν μπορώ να κάνω έστω και έναν άνθρωπο να γελάσει, νιώθω ότι η μέρα μου είχε νόημα! Εδώ που το λέμε αυτό, να σημειώσω μόνο ότι θεωρώ τον εαυτό μου ΥΠΕΡτυχερό που δουλεύω με παιδιά: συνεχώς μαθαίνω πράγματα από αυτά, και η επαφή με νέους ανθρώπους με αναζωογονεί και με ενδυναμώνει  κάπως έτσι πιστεύω δε θα γεράσω ποτέ! Έτσι λοιπόν που λες, φίλε αναγνώστη μου, ακόμα και στις κακές μέρες, έσφιγγα τα δόντια και προχωρούσα.
Το έχω ξαναγράψει άλλωστε... Μέσα στη θλίψη του είναι που ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται ότι είναι ζωντανός. Μέσα στις ευάλωτες στιγμές του είναι που συνειδητοποιεί πόσο δυνατότερος απ' όσο νόμιζε είναι. Και εγώ, ξέρω να περπατάω στο ίσιωμα, αλλά ξέρω και να ανεβαίνω τις ανηφοριές. Και, αν θέλουμε να είμαστε και ειλικρινείς, όταν ανέβεις πια την ανηφόρα, η θέα είναι όμορφη από ψηλά - με λίγα λόγια, μέσα από τον κόπο, το δάκρυ, την αποτυχία, είναι που μαθαίνεις να εκτιμάς την επιτυχία, το γέλιο, τη χαρά!
Ένας στόχος που κατακτήθηκε ακόμα ήταν το Reading Challenge της χρονιάς. Με στόχο την ανάγνωση 75 βιβλίων μέσα στο 2019, κατάφερα να διαβάσω μέχρι στιγμής 82 βιβλία! Δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να γράψω εδώ μέσα για όσα διάβασα, εκτός από την Κυρία του Τοπ Καπί και τα Εφιαλτικά Χριστούγεννα.
Επίίιιιισης, έχω στόχο κάθε χρόνο να πηγαίνω σε ένα μέρος που δεν έχω ξαναπάει. Και φέτος ήταν άλλη μία χρονιά που έκανα αρκετές εξορμήσεις σε κοντινούς, αλλά και μακρινούς προορισμούς. Αράχωβα, Δελφοί, Γαλαξίδι, Ναύπακτος, Αλβανία, Μαυροβούνιο, Κροατία, Βόνιτσα, Πάργα, Πρέβεζα, Λευκάδα, Ιθάκη, Σκορπιός, Σύβοτα, Λουτράκι, Αμπελάκια, Κορινός, Ελατοχώρι, Λιτόχωρο, Τρίκαλα και Μύλο των Ξωτικών... Σε κάποια από αυτά είχα ξαναπάει παλιότερα, αλλά πραγματικά είμαι απίστευτα ευγνώμων για την ευκαιρία να δω νέα μέρη!
Για Αράχωβα, Δελφούς, Γαλαξίδι, Ναύπακτυο, κάνε κλικ εδώ.
Για Αλβανία, Μαυροβούνιο, Κροατία, κάνε κλικ εδώ.
Για την κρουαζιέρα στο Ιόνιο, κάνε κλικ εδώ.
Για τα χωριά του Ολύμπου, κάνε κλικ εδώ.
Για τον Μύλο των Ξωτικών, κάνε κλικ εδώ.
Νιώθω τόσο τυχερή που έχω κοντά μου την οικογένειά μου, που είναι πάντα δίπλα μου και με αγαπάει. Πόσο υπέροχο είναι να έχεις ανθρώπους να σε αγαπούν και να τους αγαπάς άνευ όρων! Πόσο πολύ το εκτίμησα αυτό μέσα στο 2019! Ειλικρινά, ήταν πάρα πολλές οι φορές που σκέφτηκα «Πόσο τυχερή είμαι που τους έχω»! Δεν είναι καθόλου δεδομένο... Και πόσο τυχερή είμαι που έχω κάποια άτομα που μπορώ να αποκαλώ "φίλους". Ίσως να μην τα λέμε συχνά, ή ίσως να κάνουμε καιρό να συναντηθούμε, όμως είναι πάντα εκεί όταν τους χρειάζομαι και το ίδιο κι εγώ για εκείνους.
Τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό... Χαίρομαι τόσο, μα τόσο πολύ που μέσα στο 2019 γνώρισα ανθρώπους αξιόλογους, με θετική ενέργεια, με ζεστές καρδιές, με φωτεινά χαμόγελα, με καλή ψυχή... που φώτισαν τις μέρες μου μέσα από τις συζητήσεις μας, τις συνεργασίες μας, τις στιγμές μας... Μπορεί να γνώρισα και μερικούς που δεν άξιζαν τον κόπο, αλλά υπήρξαν κι αυτοί που με ανέβασαν ψηλότερα μοιραζόμενοι σκέψεις.... Πόσο, μα πόσο χαρούμενη είμαι που τους γνώρισα, με παράδοξο τρόπο κάποιους από αυτούς ίσως... Ευχαριστώ που ήρθατε στη ζωή μου και εύχομαι να μείνετε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο!
Έτσι, ο χρόνος μου κλείνει σιγά – σιγά με τις καλύτερες αναμνήσεις φυλαγμένες στην καρδιά μου... με ζεστούς ανθρώπους δίπλα μου... με όμορφες εμπειρίες, συζητήσεις, γέλια, κλάματα, και με πολλά μαθήματα...
2019, ΗΣΟΥΝ ΓΕΜΑΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ,
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!


You Might Also Like

20 σχόλια

  1. Ένας από τους καλύτερους απολογισμούς της χρονιάς για φέτος, μπράβο σου.
    Καλή χρονιά με υγεία! 🎄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης! Κι εσύ καλή χρονιά να έχεις Ειρήνη! Υγεία και ό,τι άλλο ποθείς! 😊

      Διαγραφή
  2. Μικρή μου, είσαι ένα πλάσμα γεμάτο ευγνωμοσύνη, που ακόμα και τα άσχημα έχεις τρόπο να τα βλέπεις θετικά (σαν μαθήματα ζωής και να γίνεσαι δυνατότερη). Βλέπεις τη ζωή σαν δώρο που πρέπει να εκμεταλλευτείς, γι'αυτό και θα σου φέρει τα καλύτερα, είμαι σίγουρη.
    Καλή χρονιά να έχεις μικρή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω προσπαθήσει πάρα πολύ για να μην παραπονιέμαι πια, αλλά να μαθαίνω μέσα από τα άσχημα. Ευχαριστώ πολύ, κυρία Ελένη, και σε εσάς καλή χρονιά εύχομαι με υγεία!

      Διαγραφή
  3. Α ρε Αναστασία... Σε γνώρισα πριν 8 χρόνια και παρατηρώ πώς αλλάζεις χρόνο με το χρόνο και εντυπωσιάζομαι. Ήσουν ένα κοριτσάκι που προσπαθούσε να κρατηθεί στην επιφάνεια για να μην πνιγεί και τώρα είσαι μία νεαρή γυναίκα που πατάει γερά στα πόδια της, ξέρει τι θέλει και κυρίως ξέρει να ζει. Ο απολογισμός σου τα λέει όλα. Έχεις περάσει απίστευτες δυσκολίες όλα αυτά τα χρόνια που σε ξέρω, κι έχεις βγει δυνατότερη.
    Η ομορφιά της ψυχής σου φαίνεται ακόμα και στο πρόσωπό σου: τα μάτια σου λάμπουν και το χαμόγελό σου μπορεί να λιώσει ακόμα και τους πάγους. Είσαι από τους πιο ευγενικούς και γλυκούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει... Σου αξίζουν τα καλύτερα και σ'τα εύχομαι ολόψυχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νιώθω τόσο συγκινημένη που τα λες αυτά εσύ, που πάντα σε είχα σαν πρότυπο. Αν κατάφερα να αλλάξω και να γίνω κατάτι καλύτερη, είναι εν μέρει γιατί ήθελα να σου μοιάσω, πέραν πολλών άλλων συνιστωσών.
      Να είσαι καλά, Άλεξ, ό,τι καλύτερο εύχομαι και σε εσένα!

      Διαγραφή
    2. :))) ευχαριστώ..!

      Διαγραφή
  4. Χαίρομαι ειλικρινά Αναστασία για μια σειρά πράγματα που αναφέρεις στον απολογισμό σου.
    Πρώτα γιατί έζησες κάθε στιγμή της χρονιάς έντονα, δυνατά, όμορφα. Κάτι που σε γέμισε. Ένιωσες τις στιγμές να γεμίζουν από αυτά που ήθελες και αυτά που έζησες. Και αυτό είναι ανεκτίμητο.
    Δεύτερον, γιατί διαβάζεις! Γιατί διαβάζεις με πάθος! Και αυτό και αν είναι κατάκτηση.
    Σου εύχομαι, η νέα χρονιά να είναι για σένα ακόμα πιο παραγωγική στα όνειρά σου.
    Καλή πρωτοχρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρελαίνομαι να διαβάζω! Αν μπορούσα να βγάζω χρήματα μόνο μέσω του διαβάσματος, θα ήμουν τρομερά ευτυχισμένη, χαχα!
      Σε ευχαριστώ πολύ Γιάννη, και εσένα εύχομαι η νέα χρονιά να είναι γεμάτη υγεία, δημιουργικότητα και πολλά χαμόγελα!

      Διαγραφή
  5. Τι ωραιαααααααααααααα! και του χρονου ακομη καλυτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να δούμε πώς θα μας πάει η επόμενη χρονιά, Ελενάκι. Δε μασάμε όμως εμείς, γενικάάαα! 😉

      Διαγραφή
  6. Επιτέλους έρχομαι κι εγώ, μιας και άργησα να γυρίσω σπίτι.
    Χαίρομαι που αυτή η χρονιά απεδείχθη τόσο γεμάτη για εσένα. Και πολλά βιβλία διάβασες, και εκδρομές πήγες, και γενικά ήσουν δραστήρια, κοινωνική και άρπαξες όποια ευκαιρία σου δόθηκε. Σε συγχαίρω για την ενεργητικότητά σου, λίγοι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να περνάνε πραγματικά καλά.
    Εύχομαι η νέα χρονιά να σου φέρει ακόμα περισσότερα δώρα, όμορφες στιγμές και δυνατά συναισθήματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσπάθησα πάρα πολύ, Μάνο. Τίποτα δε σου χαρίζεται ούτως ή άλλως, έτσι δεν είναι;
      Και σε εσένα εύχομαι ό,τι καλύτερο τη νέα χρονιά!

      Διαγραφή
  7. Παρεμπιπτόντως δεν μπορώ να μην το σχολιάσω: Ρε θηρίο, από τους στόχους του Δεκεμβρίου μόνο κάνα δυο είναι που δεν κατάφερες. Τους έκανες όλους κι ήταν αρκετοί και όχι όλοι εύκολοι.
    Πάμε δυνατά και για τον επόμενο μήνα! 😉

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα, τα καταφέραμεεεε! Καλή θέληση να υπάρχει! 😃

      Διαγραφή
  8. Είναι ωραίο να μπορείς να χαίρεσαι τη ζωή με τέτοιο τρόπο. Πραγματικά έζησες την κάθε στιγμή και είμαι σίγουρη ότι αυτός ο χρόνος φεύγει για να έρθει κάτι πολύ καλύτερο, γιατί είσαι γυναικάρα και το αξίζεις!
    Καλή χρονιά γλυκιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω, σε ευχαριστώ πολύ. Αμήν Μάρθα μου, και σε εσένα εύχομαι η νέα χρονιά να σου φέρει τα καλύτερα!

      Διαγραφή

Στην παρέα των Top Blogs