«Ο κουνενές» - Θέατρο Ελυζέ

20.12.19



Ο κουνενές
του Κώστα Πρετεντέρη
σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Πανταζή

Σημείωμα του σκηνοθέτη:

Ο Αττικός θίασος, μετά την επιτυχία του “Κουτσομπόλη” του Δ. Ψαθά, πιστός στο ραντεβού του μαζί σας, ανεβάζει φέτος την κωμωδία του Κώστα Πρετεντέρη “Ο κουνενές”, που πρωτοπαίχτηκε απ' τον θίασο του Κώστα Βουτσά το 1978. Δε σας κρύβω ότι δεν αμφέβαλα καθόλου αν πρέπει να προσαρμόσω αυτό το έργο στην εποχή μας. Είναι τόσο επίκαιρο όσο ποτέ. Μια εποχή που η οικονομική κρίση και οι κίνδυνοι πάσης φύσεως που έχουν πολλαπλασιαστεί, “γεννούν” περισσότερους “κουνενέδες” λόγω της υπερπροστασίας της κάθε μαμάς. Γιατί σήμερα δεν έχει να του πει μόνο “ζακέτα να βάλεις παιδί μου...” αλλά και χίλια δύο ακόμα, με καταστρεπτικά αποτελέσματα για το παιδί.
Μαμάδες, προσοχή... με μέτρο!
Καλή σας διασκέδαση... μια που ο ευφυής Κώστας Πρετεντέρης καταφέρνει οι ήρωές του να πάσχουν κι εμείς να γελάμε!

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Γιώργος, 40 ετών, ανύπανδρος, μένει με τη χήρα μαμά του, Ελένη. Υπάρχει μεταξύ τους μια αρρωστημένη σχέση αλληλεξάρτησης. Έχει κρυφά 3 χρόνια σχέση με τη Ναταλία η οποία τον πιέζει να παντρευτούν. Όμως η μαμά του προτιμά να έχει “πολλές” κι όχι μία. Αλλά κι ο Γιώργος δε θα ήθελε η μαμά του να ξαναπαντρευτεί. Κάποια στιγμή όμως μπαίνει στη ζωή της ο Ανδρέας κι ο Γιώργος γίνεται θηρίο! Τελικά τι θα γίνει; Θα μπορέσουν να απελευθερωθούν ο ένας απ' τον άλλον και να προχωρήσουν στη ζωή τους; Η συνέχεια επί σκηνής...


Αισθάνομαι πάρα πολύ χαρούμενη καθώς γράφω αυτή την ανάρτηση. Παρακολούθησα αυτή την παράσταση την Κυριακή που μας πέρασε και έμεινα το λιγότερο εντυπωσιασμένη! Είχα πάει και πέρσι στον “Κουτσομπόλη”, στο ίδιο θέατρο, σε σκηνοθεσία πάλι του Βαγγέλη Πανταζή, και είχα περάσει πολύ όμορφα, είχα γελάσει πολύ, και ήμουν σίγουρη ότι και η φετινή παράσταση θα με άφηνε ικανοποιημένη. Και δεν έκανα λάθος.
Άπαιχτοι ήρωες, αλλά και εξαιρετικότατες ερμηνείες, που έβγαζαν ξεκαρδιστικό γέλιο. Δεν είναι καθόλου υπερβολή να πω ότι γελούσα τόσο πολύ, μέχρι που δάκρυζα. Το σενάριο, αλλά και οι σκηνοθετικές απόψεις ήταν τόσο... εντός της σημερινής εποχής, που μερικές φορές ένιωθα σαν να άκουγα γνωστούς διαλόγους από αυτούς που ακούω γύρω μου. Οι ήρωες πάθαιναν, αγωνιούσαν, θύμωναν, στενοχωριούνταν... κι όμως στο τέλος έρχεται η λύτρωση, όπως και πρέπει να έρχεται πάντα μέσω της τέχνης.
Μία αξιολογότατη παράσταση, με υπέροχους γνωστούς ηθοποιούς μας, που με τις ερμηνείες τους μετέδιδαν το τραγελαφικό της υπόθεσης, και οικονομικό εισιτήριο, που θα πρέπει όλοι να παρακολουθήσετε! Μην το χάσετε!


Παραστάσεις:
Θέατρο Ελυζέ
Από 30 Νοεμβρίου έως 6 Ιανουαρίου
Κάθε Σάββατο στις 9:00 μ.μ.
Κυριακή & Δευτέρα στις 7:30 μ.μ.
Διάρκεια: 120'

Τηλ. κρατήσεων: 6977660650


Ερμηνεύουν με σειρά εμφάνισης:
Γιώργος Λαμπάτος
Ρούλα Σπύρου
Χριστίνα Πετράκη
Βίκυ Πρωτογεράκη
Θεόδωρος Δανίκας,
Όλγα Κανλή
Μαρίνα Χατζηγεωργίου
Μένιος Βλοχαϊτόπουλος
Αλεξάνδρα–Πολυτίμη Καλομοίρη

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία – Προσαρμογή κειμένου & Μουσική επιμέλεια: Βαγγέλης Πανταζής
Σκηνικά – Κοστούμια: Γιοβάννα Πρασίνου
Μακέτες: Δήμητρα Καραγιάννη
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Τσίκος
Κατασκευή Σκηνικών: Διονύσης Κατερέλος
Ήχος – Φώτα: Σπύρος Μαρτζούκος



You Might Also Like

0 σχόλια

Στην παρέα των Top Blogs