Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια με πορτοκάλι, κανέλα και αμύγδαλο
17.12.19
Τι λατρεύω περισσότερο στα Χριστούγεννα; Τη μυρωδιά τους. Δεν πιστεύεις κι εσύ πως τα Χριστούγεννα έχουν μία πολύ όμορφη μυρωδιά; Εννοώ, κάτι σαν κανέλα, σαν αμύγδαλο, σαν ζεστασιά; Ε ναι, για εμένα έτσι μυρίζουν τα Χριστούγεννα! Και γι' αυτό όλη αυτή τη γλυκιά μυρωδιά θαλπωρής θέλω να την εκφράζω και στην πραγματικότητα... φτιάχνοντας μπισκοτάκια που θα μυρίζουν έτσι. ☺
Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια
με πορτοκάλι, κανέλα και αμύγδαλο
❥ 1 ποτήρι σπορέλαιο
❥ 1 ποτήρι ελαιόλαδο
❥ 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
❥ 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
❥ 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
❥ 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα φαγητού
❥ 2 βανίλιες
❥ ξύσμα πορτοκαλιού (όσο θέλουμε)
❥ περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
❥ περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
❥ 2-3 χούφτες αμύγδαλο πολύ καλά τριμμένο
❥ 1 κιλό αλεύρι (ίσως και λίγο παραπάνω)
Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υγρά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού, το αμύγδαλο και την κανέλα και ανακατεύουμε.
Συγχρόνως ρίχνουμε σιγά - σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι που δε θα κολλάει στα χέρια μας.
Φτιάχνουμε τα μπισκοτάκια μας κόβοντας το ζυμάρι με κουπ ατ.
Βάζουμε λαδόχαρτο σε ένα ταψί και τα μπισκουάκια και τα ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς, στον αέρα, μέχρι να δούμε ότι έχουν ροδίσει.
0 σχόλια