Μελομακάρονα με πορτοκάλι

13.12.19



Οι άνθρωποι διχάζονται αυτές τις μέρες στο μεγαλύτερο δίλημμα της ανθρωπότητας: μελομακάρονα ή κουραμπιέδες;; Εγώ ανήκω σταθερά στο #team_melomakarono χρόνια τώρα! Τρελαίνομαι με το σιρόπιασμα που αφήνει στο στόμα.
Σήμερα σας έχω λοιπόν τη δική μας συνταγή για μελομακάρονα με πορτοκάλι.



Μελομακάρονα με πορτοκάλι

Για το σιρόπι:
 2 ποτήρια ζάχαρη
 2 ποτήρια νερό
 2 ποτήρια μέλι
 1 βανίλια
Για τη ζύμη:
 400 ml φυσικό χυμό πορτοκαλιού
 400 ml ελαιόλαδο
 180 ml σπορέλαιο
 1 ποτηράκι κονιάκ
 1 κουταλιά του γλυκού σόδα
 Αλεύρι
 Κανέλα
 Γαρύφαλλο
 Μοσχοκάρυδο
 Ξύσμα από δύο πορτοκάλια
 1 κούπα καρύδια χοντροαλεσμένα
 200 γρ ψιλό σιμιγδάλι
 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
 Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Αρχικά, το σιρόπι πρέπει να το ετοιμάσουμε αρκετές ώρες ξεκινήσουμε τη διαδικασία παρασκευής των μελομακάρονων.
Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη να πάρουν μία βράση.
Ρίχνουμε κανέλα, 2-3 γαρύφαλλα, φλούδα από πορτοκάλι και μία βανίλια. Ξαφρίζουμε και προσθέτουμε το μέλι.
Ανακατεύουμε τα υγρά υλικά πρώτα με την ζάχαρη και τα μυρωδικά.
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, τα καρύδια και το αλεύρι (όσο πάρει) μαζί με τη σόδα.
Πλάθουμε τα μελομακάρονα ομοιόμορφα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να γίνουν τραγανά.
Όπως είναι καυτά τα βουτάμε στο κρύο σιρόπι για 2-3 λεπτά.
Τα βάζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με μέλι, καρύδια και κανέλα.




You Might Also Like

0 σχόλια

Στην παρέα των Top Blogs