Κομπόστα ξερών φρούτων

22.12.19



Είμαι σίγουρη ότι σου αρέσουν τα γλυκά... Και σε ποιον δεν αρέσουν! Έρχονται γιορτές και όλοι ετοιμάζουμε τα γλυκά που θα κεράσουμε στο σπίτι μας, αλλά κι αυτά που θα συνοδεύσουν τα γεύματά μας. Καθώς τα σκέφτεσαι αυτά, θα σου πω κάτι που δε νομίζω πως έχω ξαναγράψει εδώ μέσα: είμαι τρελή με τη Ρωσία, με τον πολιτισμό, την κουζίνα και τα πάντα! Έτσι σήμερα σου έχω συνταγή αυθεντική ρωσική για γλυκό, ελαφρύ και υγιεινό, αλλά και με αρώματα που αν μη τι άλλο...θυμίζουν Χριστούγεννα!

Κομπόστα ξερών φρούτων – Компот из сухофруктов

❤ 500 γρ. ανάμεικτα ξερά φρούτα
❤ 3 ½ φλιτζάνια νερό
❤ ½ φλιτζάνι αμύγδαλο σπασμένο
❤ 1 κουταλιά μέλι
❤ 1 ξυλάκι κανέλα
❤ ¼ κουταλάκι κανελογαρίφαλο
❤ 3 μικρές φέτες λεμόνι
❤ 1 κουταλιά κονιάκ

Βάζουμε τα φρούτα σε γυάλινο μπολ, προσθέτουμε το νερό και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κονιάκ.
Σκεπάζουμε με το πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε για αρκετές ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Τα φρούτα θα μαλακώσουν και θα πάρουν τα αρώματα.
Σουρώνουμε το υγρό των φρούτων σε κατσαρόλα.
Το βράζουμε μέχρι να μείνει μισό και να γίνει σιρόπι. 
Περιχύνουμε τα φρούτα και προσθέτουμε το κονιάκ.
Αφήνουμε να κρυώσουν.
Σερβίρονται χλιαρά ή κρύα μέσα σε γυάλινα ποτήρια μαζί με γιαούρτι ή Κάσα Σιμιγδάλι.


You Might Also Like

0 σχόλια

Στην παρέα των Top Blogs