Τριήμερο στη σκιά του Ολύμπου

30.10.19


Τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου κι εμείς δε χάσαμε την ευκαιρία για να αποδράσουμε. Προορισμός μας; Ο μυθικός Όλυμπος και τα πανέμορφα χωριά του.
Ξεκινήσαμε πρωί πρωί και το μεσημεράκι φτάσαμε στα Αμπελάκια, ένα παραδοσιακό χωριουδάκι γνωστό για τα εντυπωσιακά αρχόντόσπιτα όπως αυτά των Σβαρτς και Ευθυνιάδη, δείγμα αλλοτινής οικονομικής άνθησης. Στη γραφική πλατεία του χωριού με τον χαρακτηριστικό πλάτανο, είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε το γεύμα μας, το οποίο αν και μικρό και σύντομο, ήταν πολύ νόστιμο.
Στη συνέχεια φτάσαμε στον Κορινό, όπου και θα διαμέναμε. Το ξενοδοχείο μας ήταν πραγματικά απίστευτο, πολυτελέστατο (5 αστέρων στην πραγματικότητα), με πολλές εγκαταστάσεις και παροχές. Απολαύσαμε τις παροχές σπα, με χαμάμ και σάουνα, κάτι εντελώς πρωτόγνωρο για εμένα και τόσο μου άρεσε που δεν ήθελα να έρθει η ώρα να φύγω! Ωστόσο, το στομαχάκι γουργούριζε, επομένως μετά από ένα μπάνιο, δειπνήσαμε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.
Την επόμενη ημέρα, έζησα μία από τις μεγαλύτερες εμπειρίες και συγκινήσεις στη ζωή μου, καθώς επισκεφθήκαμε την ιστορική Βεργίνα. Η Βεργίνα, καθώς κατά την αρχαιότητα υπήρξε πρωτεύουσα του βασιλείου της Μακεδονίας και συνεπώς έχει λαμπρή ιστορία, σήμερα φιλοξενεί τα ευρήματα της σπουδαίας εκείνης περιόδου στον Αρχαιολογικό Χώρο και στο σημαντικό τοπικό Μουσείο. Αλήθεια, δύο φορές έχω αισθανθεί τόση συγκίνηση, όταν επισκέφθηκα τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και τώρα τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας.
Στη συνέχεια, κατευθυνθήκαμε στα Πιέρια Όρη και το γραφικό Ελατοχώρι για μία στάση για γεύμα. Στην πραγματικότητα, για εμένα ήταν μία ευκαιρία για να πιω έναν καφέ, καθώς δεν πεινούσα. Μπήκαμε σε ένα μαγαζί με υπέροχο περιβάλλον και διακόσμηση, το οποίο αντιληφθήκαμε αργότερα πως ήταν ένα αρχοντικό μετατρεπόμενο σε ξενοδοχείο.
Την τελευταία ημέρα, επισκεφθήκαμε την ιστορική μονή του 17ου αιώνα του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω, η οποία ειναι χτισμένη σε φυσική οχυρωματική θέση και απετέλεσε σημαντικο οικονομικο και πνευματικο κέντρο κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας. Έπειτα, κάναμε μία στάση στο πανέμορφο Λιτόχωρο, που είχαμε κάποια ώρα για να περπατήσουμε και να το εξερευνήσουμε, όμως δυστυχώς όχι αρκετή για να το απολαύσουμε καθώς του έπρεπε. Τέλος, γευματίσαμε στον Παλαιό Παντελεήμονα, όπου με πανοραμική θέα της περιοχής του Ολύμπου και του Κισσάβου, ευχαριστηθήκαμε το γεύμα μας.
Το τριήμερο έκλεισε με αισθήματα χαράς, καθώς είδαμε τόσα όμορφα μέρη και (γιατί να το κρύψω?) αναζωογονηθήκαμε στο σπα του ξενοδοχείου!!

You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Δε ζήλεψα τίποτα άλλο, παρά τις εγκαταστάσεις σπα στο ξενοδοχείο! Εμείς πότε θα πάμε μαζί, ε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στην παρέα των Top Blogs