Σαββατοκύριακο σε Αράχωβα - Δελφούς - Γαλαξίδι - Ναύπακτο

20.2.19


Πραγματοποιήσαμε άλλη μία απόδραση το σαββατοκύριακο!
Ξεκινώντας πρωί από την Αθήνα, σύντομα βρεθήκαμε στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού. Μείναμε εκεί για παιχνίδι, πατινάζ και για να απολαύσουμε τον καφέ μας.
Στη συνέχεια αναχωρήσαμε για την κοσμοπολίτικη Αράχωβα. Χτισμένη αμφιθεατρικά στις νότιες απολήξεις του όρους Παρνασσός, αποτελεί αναμφισβήτητα έναν από τους πιο δημοφιλείς πόλους έλξης για τον ελληνικό ορεινό τουρισμό. Ένα ορεινό τουριστικό θέρετρο που δεν της λείπει σχεδόν τίποτε, αρκετά γραφικός οικισμός με παραδοσιακά σπίτια, στενά σοκάκια, ξενοδοχεία για όλα τα βαλάντια, αμέτρητες ταβέρνες και άφθονα ψητοπωλεία και άλλα τόσα καφενεία και ζαχαροπλαστεία. Κάναμε τη βόλτα μας και απολαύσαμε ένα πλουσιοπάροχο γεύμα σε ένα πανέμορφο μαγαζί, καθώς ήμασταν τυχεροί και είχε μία πολύ ελαφριά χιονόπτωση.
Το απόγευμα αναχωρήσαμε για την πόλη των Δελφών, όπου και θα διαμέναμε. Το βράδυ διασκεδάσαμε σε μαγαζί στους Δελφούς με πλούσιο φαγητό, ποτό και μουσική και καταλήξαμε σε ένα μικρό μα χαριτωμένο μπαρ όπου χορέψαμε και τραγουδήσαμε με την ψυχή μας.
Την επομένη, απολαύσαμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο και έπειτα αναχωρήσαμε για το πανέμορφο Γαλαξίδι. Χαρακτηρισμένος ως παραδοσιακός οικισμός από το 1978, το Γαλαξίδι έχει μια αρχοντική ομορφιά που σε ταξιδεύει. Το λιμάνι του κουβαλά ακόμη την αίγλη από τις εποχές που ήταν γεμάτο μπρατσέρες, σκούνες και λόβερ αραγμένα αρόδου και οι γυναίκες μπάλωναν τα πανιά στα ειδικά διαμορφωμένα μονόχωρα σαλόνια του πρώτου ορόφου των αρχοντικών. Σχεδόν έναν αιώνα μετά, η ζωή κινείται σε άλλους ρυθμούς και το Γαλαξίδι είναι πλέον μια ήσυχη κωμόπολη. Κάναμε έναν υπέροχο περίπατο δίπλα στη θάλασσα από το κεντρικό λιμάνι προς τον πευκόφυτο λόφο και ήπιαμε τον καφέ μας σε μία νεανική καφετέρια.
Το μεσημέρι μας βρήκε στη Ναύπακτο. Εκεί ο χρόνος φαίνεται σαν να έχει σταματήσει. Η πόλη συνδυάζει μοναδικά το βουνό με τη θάλασσα κι αυτό είναι ένα από τα σημαντικά της προνόμια. Είχαμε χρόνο για να περπατήσουμε στο γραφικό βενετσιάνικο λιμάνι και το Στενοπάζαρο και ανηφορίσουμε προς το κάστρο, περνώντας από την παλιά πόλη και τα πλακόστρωτα καλντερίμια της και απολαύσαμε το γεύμα μας σε ένα προσεγμένο μαγαζί.
Το σαββατοκύριακο έκλεισε με πολλά χαμόγελα και στιγμές που σίγουρα θα γίνουν όμορφες αναμνήσεις.

You Might Also Like

0 σχόλια

Στην παρέα των Top Blogs