Και μετά δεν έμεινε κανένας (And then there were none)

24.2.21

 

Δέκα αληθινοί χαρακτήρες, άγνωστοι μεταξύ τους, καλούνται στο μικρό απομονωμένο Νησί του Στρατιώτη, απέναντι από το Ντέβον. Μια φωνή από ένα γραμμόφωνο τους κατηγορεί για έναν φρικτό φόνο. Ποιος θα μπορούσε να τον έκανε;

Όλα έχουν να κάνουν με ένα παιδικό τραγουδάκι για δέκα στρατιωτάκια που εξαφανίζονται το ένα μετά το άλλο.

Κάθε απόπειρα των φιλοξενούμενων να αντιδράσουν ή να παραπλανήσουν τον δολοφόνο είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Τα πνεύματα στο νησί οξύνονται καθώς ο αριθμός των φιλοξενούμενων μειώνεται δραματικά. Όσο η εμπιστοσύνη χάνεται, οι κατηγορίες ανάμεσά τους αυξάνονται. Καθένας τους καλείται να έρθει αντιμέτωπος με το παρελθόν του, ενώ η τιμωρία βρίσκεται προ των πυλών. Η μόνη λύση είναι να τιμωρηθούν ένας – ένας.



Το «Και μετά δεν έμεινε κανένας» είναι μία σειρά 2 επεισοδίων, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Αγκάθα Κρίστι (με προηγούμενο τίτλο «Δέκα μικροί νέγροι»). Θα τολμούσα να πω ότι αυτή η ιστορία της βασίλισσας Αγκάθα με είχε σημαδέψει και είναι ίσως η μοναδική που θυμόμουν, καθώς μου είχε προκαλέσει φοβερή αγωνία η ανάγνωσή της και είχα μείνει έκπληκτη μπροστά στην αποκάλυψη της αλήθειας στο τέλος. Η σειρά είναι πραγματικά εξαιρετική και η μεταφορά του βιβλίου στις οθόνες είναι άρτια και πολύ καλοδουλεμένη. Οι ηθοποιοί, που ενσαρκώνουν τους χαρακτήρες άψογα, είναι όλοι ακριβώς όπως τους είχα πλάσει στο μυαλό μου, ενώ το υποκριτικό τους ταλέντο μεταφέρει απίστευτα έντονα συναισθήματα στον θεατή. Η μουσική, τα σκηνικά και όλο το σενάριο σε ταξιδεύει και σε μεταφέρει στο Σόλτζερ Άιλαντ της τότε εποχής, ενώ βιώνεις την περιπέτεια των ηρώων με την ίδια ένταση και αγωνία όπως κι εκείνοι. Παρ' ότι πάντα προτιμώ τα βιβλία από τις ταινίες/σειρές, καθώς τα βρίσκω πιο γοητευτικά, και παρ' ότι είχα διαβάσει το έργο, παρακολούθησα τα δύο επεισόδια της σειράς με μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ παρ' όλο που γνώριζα την εξέλιξη της υπόθεσης, είχα την ίδια αγωνία με την τότε ανάγνωση. Πρόκειται κυριολεκτικά για μία υπερ-παραγωγή και την προτείνω στους λάτρεις του είδους.

Διαθέσιμη στο Ertflix μέχρι 8/3/2021.



Σκηνοθεσία: Κρεγκ Βιβέρος.

Σενάριο: Σάρα Φελπς, βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Άγκαθα Κρίστι.

Παίζουν: Σαμ Νιλ, Έινταν Τέρνερ, Μιράντα Ρίτσαρντσον, Τσαρλς Ντανς, Τόμπι Στίβενς, Νόα Τέιλορ, Τσάρλι Ράσελ, Μέιβ Ντέρμοντι, Μπαρν Γκόρμαν, Χάρλεϊ Γκάλακερ, Ντάγκλας Μπουθ, Ρομπ Χιπς.




 Anastasia
🌺
 
 

You Might Also Like

8 σχόλια

  1. Το έχω δει, είναι εκπληκτικό. Από τις ελάχιστες κινηματογραφικές μεταφορές του συγκεκριμένου έργου που ακολουθεί πιστά το γραπτό της συγγραφέως. Υπέροχες ερμηνείες, σκηνοθεσία και ατμόσφαιρα.
    Καλησπέρα Αναστασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το συζητώ, Γιάννη, είναι απίστευτη σειρά. Η μεταφορά είναι ακριβής και όλα τόσο καλοδουλεμένα! Τη λάτρεψα!
      Χαιρετισμούς! :)

      Διαγραφή
  2. Τι λες τώρα! Πόσο ενδιαφέρον! Και διαθέσιμο μέχρι 8/3; Τρέχωωωω γιατί ίσα που προλαβαίνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση και πάω να το αναζητήσω τώρα αμέσως κιόλας. Μου έχει ήδη εξάψει την περιέργεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το έχω διαβασει το βιβλίο, συγκλονιστική ιστορία που είναι αδύνατον να ξεχάσεις. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτήν την πρόταση, θα το δω εντός των ημερών μαζί με τον σύζυγο. Ανυπομονώ όσο δε φαντάζεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς! Απίστευτη μίνι - σειρά! Είμαι σίγουρη πως θα την απολαύσετε!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή

Στην παρέα των Top Blogs