Εύκολοι τρόποι για να λάμψεις το 2021

10.2.21


 Είμαστε ακόμα στην αρχή της χρονιάς και θες φέτος να δεις την αλλαγή; Ας μιλήσουμε γι' αυτό. Η αλλαγή έρχεται όταν αποφασίζουμε να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στονν εαυτό μας, επικεντρωθούμε στη βελτίωση της ευεξίας μας, της υγείας μας, και όλων των υπολοίπων που μας κάνουν να νιώθουμε απολύτως στα καλύτερά μας. Και δε μιλάω μόνο για την αλλαγή στη φυσική μας κατάσταση – η οποία αδιαμφισβήτητα θα είναι θαυμάσια - αλλά μιλάω κυρίως για την εσωτερική αλλαγή. Η “λάμψη” έρχεται πάντα από μέσα.

Παρακάτω σου δίνω μερικούς στόχους και συνήθειες που μπορείς να δουλέψεις μέσα στη χρονιά. Απαιτούν εξάσκηση, υπομονή, αλλά και συνέπεια.


Σταμάτα να συγκρίνεις τον εαυτό σου

Το πρώτο βήμα για να λάμψεις είναι να αγαπήσεις το σώμα σου όπως ακριβώς είναι. Αποδέξου το ποιος είσαι χωρίς να κάνεις συγκρίσεις με κανέναν.


Το μότο της χρονιάς

Το μότο σου μπορεί να είναι μία λέξη ή μία φράση που αντανακλά τους στόχους σου, τις προθέσεις σου, τις φιλοδοξίες σου. Και πραγματικά, μπορεί να είναι οσοδήποτε απλό. Για παράδειγμα:

Θα εκτιμώ περισσότερο και θα παραπονιέμαι λιγότερο”

Θα ζω την παρούσα στιγμή”

Δε θα κρίνω, ούτε καν τον εαυτό μου”

Θα είμαι ευγνώμων για τα πάντα”


Πες όχι σε όσα δε σε χαροποιούν

Προφανώς θα υπάρξουν και φορές που θα πρέπει να κάνεις και πράγματα που δε θέλεις. Όμως όταν είναι δυνατόν, πες όχι σε όσα δεν απολαμβάνεις. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να σπαταλάμε χρόνο σε πράγματα που δε μας αρέσουν.


Κοιμήσου νωρίς και ξύπνα νωρίς (όταν είναι δυνατόν)

Το να έχεις μια υγιεινή συνήθεια ύπνου είναι πολύ σημαντικό για την ευεξία σου.


Το ελάχιστο είναι το μέγιστο

Εκτίμησε όσα ήδη έχεις τώρα και μην κυνηγάς συνεχώς τις επόμενες αγορές σου. Ο τραπεζικός σου λογαριασμός θα σε ευχαριστεί γι' αυτό.


Γιόρτασε τα μικρά κατορθώματά σου

Να θυμάσαι ότι οι μικρές νίκες είναι τόσο σημαντικές όσο και οι μεγάλες και θα πρέπει να τις τιμάς εξίσου.


Πες αντίο σε τοξικούς ανθρώπους

Να περιστοιχίζεσαι από ανθρώπους που μπορούν να σε ανεβάσουν ψηλότερα και μπορείς να μαθαίνεις από αυτούς. Ξέκοψε την παρέα με τον άνθρωπο εκείνο που συνεχώς γκρινιάζει, κριτικάρει, είναι μίζερος ή παίρνει χωρίς ποτέ να δίνει.


Πες συγγνώμη όταν είσαι λάθος

Η ζωή είναι πολύ μικρή για εγωισμούς. Αν είσαι λάθος, πες συγγνώμη. Ο άλλος άνθρωπος θα το εκτιμήσει και θα είστε και οι δύο σε θέση να ξεπεράσετε το λάθος ευκολότερα.


Κάνε εκκαθάριση

Να είσαι πολύ συνετός στο τι αγοράζεις και τι κρατάς στο σπίτι σου. Δώρισε ή πούλησε όσα δε χρειάζεσαι πλέον.


Εξάσκησε την ευγνωμοσύνη κάθε μέρα

Το να αφιερώσεις χρόνο για να εκτιμήσεις όλα όσα έχεις στη ζωή σου είναι πραγματικά σημαντικό για τη βελτίωση της καλής σου διάθεσης και της ευτυχίας σου.


Μείνε ενυδατωμένος

Όλοι γνωρίζουμε τα σημαντικά οφέλη που έχει το νερό στην υγεία του δέρματός μας και της υγείας μας γενικότερα. Πιες τουλάχιστον 1,5 λίτρο νερό την ημέρα.


Κάνε συστηματικά γυμναστική

Η γυμναστική είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποβάλλεις το άγχος και την ένταση της ημέρας. Βοηθάει να αισθάνεσαι καλύτερα και πιο υγιής, καθώς εκλύονται ορμόνες που μας κάνουν χαρούμενους και το αίμα κυκλοφορεί καλύτερα στο σώμα μας.


Να είσαι εκεί για τους φίλους σου και την οικογένειά σου όποτε το χρειάζονται

Να είσαι κοντά στους αγαπημένους σου όταν έχουν μια δύσκολη στιγμή. Να εκφράζεις ευγνωμοσύνη προς το πρόσωπό τους. Το χρειαζόμαστε όλοι αυτήν την περίοδο, περισσότερο από ποτέ.


Κάνε κομπλιμέντα συχνά

Να μοιράζεις ευγένεια και θετικότητα με όμορφα λόγια. Μπορεί έτσι να φτιάξεις τη μέρα κάποιου.


Αφιέρωσε χρόνο στα χόμπι σου

Τα χόμπι είναι πολύ σημαντικά στη ζωή ενός ανθρώπου και μπορούν να αποτελέσουν μία τεράστια πηγή ξεκούρασης και ευχαρίστησης.


Διάβαζε τουλάχιστον ένα βιβλίο κάθε μήνα

Είναι ένας εκπληκτικός τρόπος για να διευρύνεις τον τρόπο σκέψης σου. Το διάβασμα βιβλίων (όχι μόνο ειδικότητας, αλλά και λόγοτεχνικών) μας κάνει να σκεφτόμαστε πιο πολύπλευρα και να εξασκούμε τη διαλλακτικότητά μας.


Τρώγε τροφές που θρέφουν το σώμα σου

Αν θες να λάμψεις, τα ισορροπημένα γεύματα που θρέφουν τον οργανισμό είναι το κλειδί. Θα σε κάνει να νιώθεις όμορφα και θα σε βοηθήσει να λάμψεις από μέσα προς τα έξω.


Προγραμμάτισε συστηματικά τη φροντίδα του εαυτού σου

Βάλε συγκεκριμένο πρόγραμμα στην καθημερινότητά σου να φροντίζεις τον εαυτό σου. Είναι το σπουδαιότερο που μπορείς να κάνεις για εσένα. Καθάρισε σχολαστικά το πρόσωπό σου από τους ρύπους της ημέρας, κάνε ένα ζεστό και χαλαρωτικό μπάνιο και θα δεις την υγεία σου να αλλάζει.


Ζήτα βοήθεια όταν το χρειάζεσαι

Μερικές φορές αισθανόμαστε ότι πρέπει να τα τακτοποιούμε όλα μόνοι μας, αλλά είναι φυσιολογικό να ζητήσουμε βοήθεια όταν το χρειαζόμαστε.


Απόκτησε μια νέα δεξιότητα / ένα νέο χόμπι

Μάθε κάτι που πάντα ήθελες. Παρακολούθησε μαθήματα (διαδικτυακά ή δια ζώσης όπου είναι εφικτό) και βάλε τα δυνατά σου. Όσο απίθανο κι αν φαίνεται αρχικά, θα δεις ότι θα τα καταφέρεις!


Ελπίζω να σου έδωσα αρκετές ιδέες αλλά και κίνητρα για να θέλεις κι εσύ να λάμψεις αυτήν τη χρονιά, όσο δύσκολη κι αν φαίνεται να είναι.

Θα ήθελα παρακάτω να μου δώσεις κι εσύ ιδέες και να μου πεις τους στόχους σου για το 2021 και πώς σκοπεύεις να τους υλοποιήσεις.


Φιλιά πολλά!




You Might Also Like

8 σχόλια

  1. Πολύ ωραίες ιδέες και μερικές σε προκαλούν να σηκωθείς από τον καναπέ (ο οποίος δικός μου τείνει να κάνει γούβα από το πολύ που κάθομαι) και να κάνεις πράγματα.
    Πολύ ουσιαστικά όλα. Ευχαριστούμε πολύ!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σε κινητοποιούν! Να είσαι καλά!
      Πολλά φιλιά και σε εσένα Ελένη!

      Διαγραφή
  2. Ήρθε το σχόλιό μου; Γιατί δε το βλέπω να έχει εμφανιστεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαριαλένα - Μαύρη τουλίπα10.2.21

    Τα τελευταία χρόνια έχω καταλάβει κι εγώ πολύ καλά τα οφέλη της αυτο-φροντίδας. Ένα χαλαρωτικό μπάνιο, λίγη ενυδατικη κρέμα, περισσότερο νερό... Και αμέσως βλέπεις αλλαγή και στην υγεία και στην ψυχολογία, καθώς το ένα φέρνει τ'άλλο!
    Πολύ σημαντικές οι συμβουλές σου, όλες ανεξαιρέτως. Θα προσθέσω και εγώ κάτι που κάνω τον τελευταίο καιρό. Μιας που έχω πάρει βάρος με τις καραντίνες (τρώω πολύ όταν αγχώνομαι), κάθε φορά που με πιάνει λιγούρα ρωτάω τον εαυτό μου "πεινάς πραγματικά ή είναι ψυχολογικό;" κι έτσι αποφεύγω πολλές περιττές θερμίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστό αυτό το τελευταίο που λες. Θα προσπαθήσω να το σκέφτομαι κι εγώ κάθε φορά που παθαίνω το ίδιο. Ευχαριστώ που το μοιράστηκες μαζί μου!

      Διαγραφή
  4. Γεια σου κορίτσι!
    Απολαμβάνω πολύ αυτήν τη στήλη. Πάντα παίρνω ιδέες. Μερικά μου έκαναν (θετική) εντύπωση και σκέφτομαι να τα εφαρμόσω, πχ η εκκαθάριση στο σπίτι.
    Χαιρετώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στην παρέα των Top Blogs