Πειραγμένη πίτα για πρωινό

18.2.21


Η αλμυρή πειραγμένη πίτα πρωινού που σου προτείνω είναι ό,τι πρέπει για ένα brunch με φίλους! Άσε που αν σου περισσέψουν πίτες μπορείς να τις φυλάξεις για αργότερα μια που τρώγονται ωραιότατα και κρύες.


Πειραγμένη πίτα για πρωινό


230 γρ. αλεύρι όλυρας

 κτγ μπέικιν πάουντερ

Αλάτι (κατά βούληση)

245 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 10% λιπαρά

8 ντοματίνια

16 γρ. μπέικον

20 γρ. φρέσκο σπανάκι

50 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα

4 αυγά

 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230°C.

Ανακατεύουμε το αλεύρι όλυρας, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι και το γιαούρτι και ζυμώνουμε για να δημιουργηθεί μια ζύμη.

Χωρίζουμε τη ζύμη στα τέσσερα, την ανοίγουμε για να δημιουργηθούν πιτούλες και τις μεταφέρουμε σε μια λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος.

Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και το μπέικον σε κομματάκια.

Απλώνουμε σπανάκι στις πίτες, ρίχνουμε τριμμένη μοτσαρέλα και προσθέτουμε ντοματίνια και μπέικνον.

Τέλος, σπάμε ένα αυγό σε κάθε πίτα και τις ψήνουμε περίπου 12 λεπτά στον φούρνο.

Καλή όρεξη!



Συμβουλές:

Οι δοσολογίες είναι για 4 μερίδες.

Αν προτιμάς το πρωινό σου να είναι γλυκό, μπορείς να γαρνίρεις την πίτα σου με φέτες μήλου και τυρί κρέμα!


You Might Also Like

0 σχόλια

Στην παρέα των Top Blogs