Κυριακάτικη εκδρομή στην Πάτρα

5.2.20



Πόσο χαρούμενη είμαι καθώς γράφω αυτήν την ανάρτηση! Είμαι πραγματικά χαρούμενη γιατί την Κυριακή που πέρασε πραγματοποίησα τη δεύτερη εκδρομή αυτής της χρονιάς. Ξέρω ότι δεν είναι κάτι το συγκλονιστικό για πολλούς, συχνά μάλιστα πολλοί λένε «Εεε, εκεί έχω πάει τόσες φορές, δεν είναι κάτι». Κι όμως για εμένα όπου και να πάω είναι καλά, ακόμα κι αν έχω πάει, και ξαναπάει...
...γιατί στην Πάτρα έχω ξαναπάει κι άλλες φορές. Ειδικά τα παλιότερα χρόνια, όταν ήμασταν φοιτήτριες και η φίλη μου σπούδαζε εκεί, με είχε φιλοξενήσει κάποιες φορές. Όμως έτυχε να πάω και πέρσι (το 2018), στη γιορτή του Αγίου Ανδρέα.
Ήταν μία πολύ ξαφνική απόφαση, της τελευταίας στιγμής θα έλεγα.
- Πάμε Πάτρα;
- Πάμε!
Αυτό ήταν... και πήγαμε!
Πρώτο μας μέλημα ήταν να προσκυνήσουμε στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα, που είναι ο μεγαλύτερος ναός στην Ελλάδα και ο τέταρτος κατά σειρά στα Βαλκάνια. Ο ναός είναι γεμάτος από τοιχογραφίες βυζαντινού ρυθμού, αλλά και αξιοθαύμαστων και πανέμορφων ψηφιδωτών. Κομμάτια ξύλου από το σταυρό του μαρτυρίου του, βρίσκονται σε ειδική λειψανοθήκη μέσα στο ναό, ενώ λείψανα του Αγίου βρίσκονται σε ασημένια μήτρα στο εσωτερικό του παλιού ναού. Με μεγάλη συγκίνηση και ευλάβεια, προσκυνήσαμε και προσευχηθήκαμε.
Στη συνέχεια, πήγαμε για φαγητό σε ένα μαγαζί με πολύ όμορφο, φιλικό και άνετο περιβάλλον, αρκετά κοντά στο ναό. Γευτήκαμε μία νοστιμότατη σαλάτα (πρώτη φορά δοκίμαζα αχλάδι μέσα σε πράσινη σαλάτα) και τα κυρίως πιάτα ήταν επίσης εξαιρετικά.
Το απόγευμα πήραμε το δρόμο της επιστροφής, κάνοντας μία στάση στην Ακράτα για τον απογευματινό “καφέ” μας. Το βάζω σε εισαγωγικά, γιατί πάντα έτσι συνηθίζουμε να λέμε, όμως εγώ ήπια την αγαπημένη μου ανθρακούχα σόδα με ροζ γκρέιπφρουτ (και έφαγα και μία σοκογρέτα, αλλά αυτό μπαίνει σε παρένθεση, γιατί θα υποκριθώ πως δε συνέβη ποτέ).
Κάπως έτσι, γυρίσαμε πίσω, μετά από μία πολύ ευχάριστη ημέρα, με καλή παρέα και φιλικές συζητήσεις.

You Might Also Like

4 σχόλια

  1. Βοήθειά σας να είναι ο Άγιος Ανδρέας!
    Όπως σου έχω ξαναπεί, είσαι ένα πλάσμα γεμάτο ευγνωμοσύνη, αγάπη μου, γι'αυτό και πάντα περνάς καλά. Και εις άλλα με υγεία να ευχηθώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πωπω Πάτρα... Πόσα χρόνια έχω να πάω κι εγώ... Από φοιτήτρια! Μικρές αποδράσεις κάνουν τη διαφορά, κοντά ή μακρια, σημασία έχει να περνάς καλά! Χαίρομαι που σου δόθηκε η ευκαιρία να ξεφύγεις για λίγο!
    Φιλάκια πολλά αγαπημένη μου!
    Να κανονίσουμε καφεδάκι, ε; ❤️

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου Αναστασία!
    Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν πρέπει να υποτιμάμε τιποτα, αν πηγαίνουμε μία εκδρομή σε ένα μέρος να κοιτάμε να απολαμβάνουμε αυτή τη θαυμάσια ευκαιρία και όχι να λέμε "σιγά, έχω ξαναπάει"... Κάθε φορά είναι μοναδική, αλλά εκτός αυτού, τα μικρά πράγματα είναι που πολλές φορές δίνουν μεγάλη χαρά!
    Να περνάς πάντα όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχω να την επισκεφτώ χρόνια πολλά. Πάνω από δέκα. Μόνο περαστικός έξω από αυτήν. Δεν έχω σημερινή της εικόνα. Αλλά Αναστασία χαίρομαι που ζεις όμορφες στιγμές μέσα από τις εκδρομές σου. Είναι τόσο αναγκαίες.
    Να ευχηθώ όσο περισσότερες μπορείς ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στην παρέα των Top Blogs