Σοταρισμένα μανιτάρια – Μια υγιεινή πρόταση για γεύμα
4.2.20
Ξέρω πως δε θα το πιστεύεις, αλλά
είναι η αλήθεια αν σου πω ότι αυτό το
τόσο εύκολο φαγητό είναι το αγαπημένο
μου. Γιατί δεν είναι απλώς εύκολο, είναι
επίσης πολύ γρήγορο, χαμηλό σε θερμίδες,
χαμηλό σε υδατάνθρακες, υψηλό σε πρωτεΐνη
(που πιστεύω πως οι περισσότεροι από
εμάς που αθλούμαστε έχουμε ανάγκη), και
πάρα μα πάρα πολύ νόστιμο. Γνωρίζω
επίσης, προκαταβολικά, ότι θα σου φανεί
μικρή η ποσότητα και “φτωχό”, κι όμως
σε διαβεβαιώνω πως είναι χορταστικότατο
(θα σου αφήσω περισσότερες λεπτομέρειες
και στο τέλος της ανάρτησης).
Αυτή η συνταγή λοιπόν απαιτεί
τον πιο αγαπημένο μας μύκητα: τα μανιτάρια!
Σοταρισμένα μανιτάρια
🔸 200 γρ. μανιτάρια κονσέρβας
(ολόκληρα ή τεμαχισμένα)
🔸 μαϊντανό (όσο θέλουμε)
🔸 2–3 κτγ χυμό λεμονιού
🔸 1 κτγ σκόρδο σε σκόνη
🔸 2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
Βάζουμε τα μανιτάρια σε ένα
τηγανάκι να σωταριστούν (τα μανιτάρια
θα βγάλουν από μόνα τους υγρά, γι' αυτό
αποφεύγω να ρίχνω λάδι)
Μετά από 5–10 λεπτά, ρίχνουμε το
λεμόνι, τον μαϊντανό και το σκόρδο.
Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε
για 2–3 λεπτά ακόμα, ώστε να μαραθούν
λίγο τα μανιτάρια.
Σερβίρουμε σε πιάτο ρίχνοντας
από πάνω τριμμένη παρμεζάνα.
Έτοιμο!
Συνοδεύω με ένα πιάτο σαλάτα
μαρούλι, λάχανο και καρότο και έχει
γίνει ένα γευστικότατο και χορταστικό
γεύμα, πλούσιο σε πρωτεΐνη και θρεπτικά
συστατικά.
Για έξτρα προσοχή της διατροφής
μας, μπορούμε να αντικαταστήσουμε την
παρμεζάνα με cottage cheese (το
οποίο πραγματικά λατρεύω).
2 σχόλια
Ααα πολύ εύκολο και γρήγορο! Τρελαινόμαστε και για τα μανιτάρια οικογενειακώς, επομένως θα το δοκιμάσω σίγουρα για δείπνο κάποιο βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣίγουρα θα σας αρέσει!
ΔιαγραφήΠολλά φιλιά κυρία Ελένη!