Σπέσιαλ τορτελίνια στο φούρνο

12.2.20


Είμαστε στην ίδια διάθεση, έτσι δεν είναι; Μετά το ορεκτικό (τη σαλάτα με τη σως εσπεριδοειδών και τις κρέπες με φιλετάκια κοτόπουλο), στη σημερινή ανάρτηση θα δώσω τη συνταγή για το κυρίως γεύμα που θα ακολουθήσει στο δείπνο του Αγίου Βαλεντίνου. 


Σπέσιαλ τορτελίνια στο φούρνο

1 πακέτο τορτελίνια γεμιστά με τυρί
1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια (τεμαχισμένα ή ολόκληρα, ό,τι προτιμάτε)
4 φέτες μπέικον
1 μικρή κρέμα γάλακτος
300 γρ. τριμμένα τυριά της αρεσκείας μας (εμένα μου αρέσει ρεγκάτο)
Για τη σάλτσα:
Μισό πουμαρό
Ρίγανη
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι


Βράζουμε τα τορτελίνια al dente.
Συγχρόνως σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το πουμαρό, το λάδι, αλάτι και πιπέρι και να αφήνουμε να βράσουν μέχρι να γίνουν μία πηχτή σάλτσα (μπορούμε να ρίξουμε και μια κουταλιά πελτέ)
Κόβουμε το μπέικον σε μικρότερα κομμάτια και το τσιγαρίζουμε μαζί με τα μανιτάρια.
Τοποθετούμε τα τορτελίνια σε ταψάκια μιας χρήσης, ρίχνουμε το μπέικον, τα μανιτάρια, την κρέμα γάλακτος και τα τυριά και ανακατεύουμε.
Στο τέλος ρίχνουμε από πάνω λίγη από τη σάλτσα μας.
Σκεπάζουμε με τα καπάκια και τα βάζουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Απολαμβάνουμε με ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί.


*Αν σας έμειναν φιλετάκια κοτόπουλο από τη γέμιση για τις κρέπες, μπορείτε να τα βάλετε κι αυτά μέσα στο ταψάκι μαζί με τα τορτελίνια. (έχουμε πει, τίποτα δεν πάει χαμένο!)


You Might Also Like

0 σχόλια

Στην παρέα των Top Blogs