Μους λευκής σοκολάτας
13.2.20
Εχθές
σας έδειξα το κυρίως πιάτο για το δείπνο
το βράδυ του Αγίου Βαλεντίνου, το οποίο δεν ήταν άλλο από σπέσιαλ τορτελίνια στο φούρνο. Σήμερα
θα σας δείξω το επιδόρπιο. Εύκολο και
γρήγορο, που μόνο απαιτεί κάποιες ώρες
στο ψυγείο, αλλά ό,τι πρέπει για τους
λάτρεις της λευκής σοκολάτας. Δροσερό
και απολαυστικό!
Μους
λευκής σοκολάτας
300
γραμμάρια κουβερτούρα λευκής σοκολάτας
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
1 κάψουλα βανίλια σκόνη
Φράουλες ή σμέουρα ή μπανάνα σε φετούλες ή κερασάκια γλασέ (ή ό,τι άλλο μας αρέσει)
Πολύχρωμη τρούφα
3 μπισκότα oreo θρυμματισμένα
Σε
μπεν μαρι λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα
και αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει
ελαφρά.
Χτυπάμε την κρέμα
γάλακτος στο μίξερ μέχρι να
αποκτήσει μια παχύρρευστη μορφή λίγο
πριν γίνει σφικτή σαντιγί.
Κατεβάζουμε
το μείγμα της κρέμας γάλακτος και
ενώνουμε με μια μαρίζ την λιωμένη λευκή
σοκολάτα μαζί με τη βανίλια ανακατεύοντας
απαλά.
Βάζουμε τη μους σε ποτήρια και
αποθηκεύουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον
2 ώρες.
Σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω το τριμμένο μπισκότο, την τρούφα και τα φρούτα που έχουμε επιλέξει.
0 σχόλια