Μάρτυρας κατηγορίας (The witness for the prosecution, 2016)

3.3.21

Ο άνεργος Λέοναρντ γνωρίζει την κοσμική αριστοκράτισσα Έμιλι Φρεντς η οποία τον πληρώνει για να είναι ο σύντροφός της. Όταν όμως βρίσκεται δολοφονημένη, ο Λέοναρντ ως μοναδικός κληρονόμος της αμύθητης περιουσίας κατηγορείται για το φόνο από την καμαριέρα Τζάνετ. Η επάνοδος της ηθοποιού συντρόφου του, Ρομέιν, μόνο περιπλέκει την υπόθεση ενώ ο δικηγόρος του, Τζον Μέιχιου, προσπαθεί να τον αθωώσει. Η μάχη στο δικαστήριο φλέγεται, καθώς ο Μέιχιου παλεύει για την αθωότητα του Λέοναρντ. Η Τζάνετ επιμένει. Η Ρομέιν παραδίδει μια κατάθεση καταπέλτη, που φέρνει τον Λέοναρντ σε δύσκολη θέση. Καθώς η δίκη φτάνει προς το αποκορύφωμά της, οι αποκαλύψεις δημιουργούν ανατροπές, ενώ οι θεατές ανακαλύπτουν σιγά σιγά την αλήθεια.

Η δίκη φτάνει στο τέλος της με τα νέα στοιχεία να οδηγούν στην αθώωση του Λέοναρντ. Η υγεία του Μέιχιου επιδεινώνεται. Η Τζάνετ οδηγείται σε ξεχωριστή δίκη. Όπως όλα ξεδιαλύνονται, οι χαρακτήρες ξανασυναντιούνται παραθερίζοντας στη Γαλλία. Εκεί η τελευταία ανατροπή εξηγεί τα πάντα.


the-witness-forthe-prosecution

O «Μάρτυρας Κατηγορίας» είναι μία μίνι σειρά 3 επεισοδίων, 45 λεπτών το καθένα, βασισμένη στο ομότιτλο έργο της Αγκάθα Κρίστι. Δεν έχω διαβάσει την ιστορία, επομένως και δεν μπορώ να κρίνω τη συνάφεια μεταξύ του γραπτού και του κινηματογραφικού έργου. Παρ’ όλα αυτά, πρόκειται για μία πολύ δυνατή και σκοτεινή ιστορία, που μπερδεύει και τελικά καταπλήσσει με τις ανατροπές. Καθ’ όλη τη διάρκεια των επεισοδίων γεννιούνται πολλαπλά συναισθήματα στον θεατή, καθώς η μουσική, τα σκηνικά, οι ερμηνείες και οι εικόνες είναι πραγματικά πολύ έντονα και καθηλωτικά.

Διαθέσιμη στο Ertflix μέχρι 11/3.

 

the-witness-forthe-prosecution


Σκηνοθεσία: Τζούλιαν Τζάροντ

Προσαρμογή: Σάρα Φελπς

Πρωταγωνιστούν: Μπίλι Χάουλ, Κιμ Κατράλ, Μόνικα Ντόλαν, Άντρια Ράιζμπορο, Τόμπι Τζόουνς.

Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ, 2016





 Anastasia
🌺
 
 

You Might Also Like

8 σχόλια

  1. Να και κάτι που έχω δει και μάλιστα σκόπευα να σου στείλω και να σ' το πω. Ούτε εγώ έχω διαβάσει το βιβλίο, αλλά η σειρά μου άρεσε πάρα πολύ. Πιστεύω ότι δε θα μπορέσω ποτέ να ξεχάσω αυτή την ιστορία σε όλη μου τη ζωή. Πολύ δυνατό, αν και αρκετά στενάχωρο στο τέλος...
    Καλημερίζω και χαιρετώ Αναστασία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ Μάνο, ούτε κι εγώ πιστεύω ότι θα μπορέσω ποτέ να ξεχάσω ποιος ήταν ο δολοφόνος.
      Καλό απόγευμα!

      Διαγραφή
  2. Αναστασάκι, όλο ωραίες προτάσεις μας κάνεις τελευταία! Άλλη μία σειρά που θα πρέπει να αναζητήσω άμεσα!
    Φιλάκια πολλά μικρή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω αποφασίσει να βλέπω (και να διαβάζω) ενδιαφέροντα πράγματα, άρα προς το παρόν έχω αρκετές προτάσεις να κάνω. 😉
      Φιλάκιααα!

      Διαγραφή
  3. Είσαι μεγάλη φαν της Αγκάθα Κρίστι τελικά, ε; Όσα έχεις δει τελευταία είναι σχετικά, αλλά και γενικότερα είναι αστυνομικού ενδιαφέροντος.
    Λοιπόν, δεν την έχω δει τη σειρά, αλλά με τρία επεισόδια είναι ό,τι πρέπει για εμένα: ούτε πολύ σύντομη όπως μια ταινία, ούτε και φοβερά επιμήκης όπως όλες οι σειρές. Θα ψάξω να τη βρω.
    Καληνύχτα Αναστασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς γι' αυτό το λόγο μου αρέσουν κι εμένα αυτές οι μίνι σειρές, σε κρατούν σε εγρήγορση χωρίς όμως να σε κουράζουν και να σε περιορίζουν.
      Καλή σου μέρα Ιάσονα!

      Διαγραφή
  4. Έχω δει το παλιό έργο, αλλά αυτό το νέο όχι. Θα το αναζητήσω και ελπίζω να προλάβω να το δω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα χαρώ, αν το δεις, να μου πεις εντυπώσεις. Φιλάκιααα!

      Διαγραφή

Στην παρέα των Top Blogs