Κέικ κανέλα σε κούπα

11.3.21

Το κέικ κανέλα που σου προτείνω ψήνεται στον φούρνο μικροκυμάτων και έτσι θα κερδίσεις πολύ χρόνο. Αν βιάζεσαι να φας πρωινό ή σου σκάσουν ξαφνικά επισκέψεις μπορείς να ετοιμάσεις στο λεπτό αυτά τα κέικ. Χάρη στο αμύγδαλο είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε και μέταλλα. Τι άλλο να ζητήσει κανείς, δε συμφωνείς;


keik-kanela-se-koupa


Κέικ κανέλα σε κούπα


Υλικά για 1 κέικ:

30 γρ. τριμμένο αμύγδαλο

1/4 κτσ κρεμόριο

1 αυγό

1 κτσ λάδι καρύδας

1 κτγ κανέλα

Αλάτι (κατά βούληση)

Γλυκαντικό (στέβια, ερυθριτόλη, κλπ - κατά βούληση) 


Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αμύγδαλο, το κρεμόριο, αλάτι και γλυκαντικό.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αυγό και το λάδι καρύδας και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια κούπα με ένα κουτάλι και ισιώνουμε την επιφάνεια. 

Ανακατεύουμε λίγο γλυκαντικό με την κανέλα και σχηματίζουμε με το μείγμα ένα βουναλάκι στο κέντρο της ζύμης.

Με ένα πιρούνι δημιουργούμε μια έλικα από γλυκαντικό και κανέλα στην επιφάνεια του γλυκού. Ισιώνουμε ξανά την επιφάνεια.

Βάζουμε την κούπα στον φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 2 λεπτά.

Καλή όρεξη!






 Anastasia
🌺
 
 

You Might Also Like

0 σχόλια

Στην παρέα των Top Blogs