Σουφλέ ζυμαρικών με μοσχάρι
2.3.21
Για πολλούς, τα σουφλέ ζυμαρικών είναι συνώνυμα με ευχάριστες παιδικές αναμνήσεις. Τα καλύτερα κομμάτια είναι η τυρένια κρούστα και τα τραγανά ζυμαρικά στο πάνω μέρος. Πρόσθεσε την κρεμώδη σάλτσα ντομάτα και τον νοστιμότατο κιμά και θα έχεις ένα γρήγορο γεύμα που θα αρέσει σε όλους. Συμβουλή: Αν επιλέξεις ζυμαρικά από αρακά ή φακές, του σουφλέ σου θα έχει λιγότερες θερμίδες.
Σουφλέ ζυμαρικών με μοσχάρι
350 γρ. ζυμαρικά ολικής άλεσης
1 κρεμμύδι (80 γρ.)
2 σκελίδες σκόρδο
2 κτσ ελαιόλαδο
450 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
Αλάτι και πιπέρι (κατά βούληση)
300 γρ. αρακάς
800 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα
Φρέσκος βασιλικός (κατά βούληση)
130 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι
να γίνουν al dente.
Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και περνάμε το σκόρδο από την πρέσα.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι
περίπου 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τον κιμά και το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και
μαγειρεύουμε περίπου 5 λεπτά.
Στραγγίζουμε τον αρακά. Προσθέτουμε τον αρακά, την ντομάτα και τον βασιλικό
στο τηγάνι. Σιγοβράζουμε άλλα 5 λεπτά.
Στραγγίζουμε τα έτοιμα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα πυρέξ (21 x 15 εκ) και
απλώνουμε από πάνω την τριμμένη μοτσαρέλα.
Μεταφέρουμε το σουφλέ στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήνουμε περίπου 15
λεπτά.
Καλή όρεξη!
Οι δοσολογίες είναι για 6 μερίδες.
2 σχόλια
Ααα! Πάρα πολύ ωραία συνταγή, εύκολη και σιγουράτατα νόστιμη! Τη ζήλεψα απίστευτα τώρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα τη φτιάξεις και να την ευχαριστηθείς λοιπόν 🥰😚
Διαγραφή