Πίτσα με βάση από πολέντα

30.3.21

Η πολύχρωμη πίτσα με βάση από πολέντα που σου προτείνω είναι γεμάτη λαχανικά! Είναι πολύ πιθανό να έχεις δοκιμάσει πολέντα αν έχεις επισκεφθεί κάποια βαλκανική χώρα (κυρίως Ρουμανία, που είναι ένα από τα παραδοσιακά συνοδευτικά στα πιάτα τους), επομένως σε αυτήν την περίπτωση ξέρεις ήδη πόσο νόστιμη είναι. Συνήθως όταν ακούμε «πολέντα» δεν ξέρουμε τι να σκεφτούμε, μια που ο όρος χρησιμοποιείται συχνά και για το σιμιγδάλι. Σε αυτή την περίπτωση θα χρησιμοποιήσουμε σιμιγδάλι για να φτιάξουμε πολέντα.


pizza-polenta-vasi


 Πίτσα με βάση από πολέντα


Υλικά για 2 μερίδες

• 1 κόκκινη πιπεριά (150 γρ.)

• 1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια ψιλοκομμένα

• 250 mL ζωμός λαχανικών

• 125 γρ. φρέσκα φύλλα σπανακιού

• 250 mL νερό

• 100 mL γάλα βρώμης 

• 125 γρ. σιμιγδάλι

• 4 ντοματίνια


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.

Βγάζουμε τα σπόρια από την πιπεριά και την κόβουμε σε κομματάκια.

Βάζουμε τα κομματάκια πιπεριάς και τα μανιτάρια σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε τον ζωμό να πάρει μια βράση και σιγοβράζουμε περίπου 10 λεπτά.

Κόβουμε τα φύλλα του σπανακιού σε κομμάτια με το χέρι, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε άλλα 3 λεπτά.

Προσθέτουμε το νερό και το γάλα βρώμης στην κατσαρόλα και στη συνέχεια προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, ανακατεύουμε καλά και απομακρύνουμε από τη φωτιά.

Κόβουμε τα ντοματίνια σε φέτες. Χρησιμοποιούμε ένα κουτάλι για να δημιουργήσουμε 2 δίσκους από τη ζύμη σε μια λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος.

Καλύπτουμε τους δίσκους με τα ντοματίνια και ψήνουμε περίπου 20 λεπτά στη μεσαία σχάρα.

Καλή όρεξη!



Συμβουλές:

  • Αν θέλεις, μπορείς να βάλεις και λίγο vegan τυρί από πάνω.
  • Μπορείς να πειράξεις τα λαχανικά της συνταγής και να βάλεις 1 καρότο ή 1 μικρό κρεμμύδι.
  • Αν δεν έχεις γάλα βρώμης, μπορείς να συμπληρώσεις με νερό και 2 κτσ λάδι καρύδας.






 Anastasia
🌺
 
 



You Might Also Like

0 σχόλια

Στην παρέα των Top Blogs