Μαμαδογλυκό ψυγείου 🍰

3.7.20



Ένα από τα αγαπημένα μας γλυκά οικογενειακώς... είναι αυτό που φτιάχνει πάντα η μαμά μου σε ιδιαίτερες περιστάσεις. Είναι πραγματικά πανεύκολο και αρέσει σε όλους - όσοι μας επισκέπτονται και το δοκιμάζουν, μόνο καλά λόγια έχουν να πουν και μερικοί... ζητάνε και δεύτερο κομμάτι! Είναι δροσιστικό, υπέροχο και πολύ ελαφρύ. Μαμαδογλυκό, λοιπόν!



Μαμαδογλυκό ψυγείου

🍰 1 κρέμα ζαχαροπλαστικής + 400 ml γάλα
🍰 1 κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
🍰 1 ζαχαρούχο γάλα
🍰 μπισκότα τύπου πτι μπερ 
🍰 μπισκότα τύπου πτι μπερ με επικάλυψη σοκολάτας
🍰 γάλα 
🍰 λικέρ
🍰 αμύγδαλο φιλέ
🍰 καβουρδισμένα αμύγδαλα

Χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής μαζί με τα 400 ml γάλακτος στο μίξερ για να αφρατέψει. 
Στο μεταξύ, σε ένα πιάτο βαθύ ρίχνουμε γάλα και λικέρ, και μουσκεύουμε μέσα τα μπισκότα με τη σοκολάτα.
Τα στρώνουμε στο σκεύος μας με τη σοκολάτα προς τα κάτω και περιχύνουμε με λίγο από το γάλα που είχαμε στο πιάτο για να μουσκέψουν. 
Ρίχνουμε την κρέμα που χτυπήσαμε πάνω από τα μπισκότα και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ.
Χτυπάμε το ζαχαρούχο και την κρέμα γάλακτος μαζί.
Στο μεταξύ, μουσκεύουμε στο γάλα και τα απλά μπισκότα και τα στρώνουμε διπλά, πάνω από την κρέμα που είχαμε στο σκεύος μας. 
Ρίχνουμε τη νέα κρέμα πάνω από τη διπλή στρώση των μπισκότων. 
Μπορούμε με ένα πιρούνι να κάνουμε σχέδιο πάνω στην κρέμα και ρίχνουμε καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Γαρνίρουμε με ό,τι θέλουμε, κερασάκια, τρούφα, κλπ.





*Το γάλα και το λικέρ που χρησιμοποιούμε για να μουσκέψουμε τα μπισκότα τα ρίχνουμε με το μάτι. Εάν τελειώσει, συμπληρώνουμε.
*Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι λικέρ μας αρέσει. Εμείς συνηθέστερα βάζουμε κουμκουάτ. 
*Μπισκότα βάζουμε όσα χρειάζεται για να καλύψουμε το σκεύος μας.

You Might Also Like

0 σχόλια

Στην παρέα των Top Blogs