Φυσικά αρωματισμένο νερό

10.7.20


Ο καιρός έχει ανοίξει κι έχει ζεστάνει για τα καλά και σιγά σιγά αρχίζω να θέλω να κάθομαι στη βεράντα τα βράδια (μα πραγματικά δεν κάνει πολλή ζέστη ακόμα και τις βραδινές ώρες;). Και βεράντα χωρίς να έχεις κάτι να πιεις δε λέει. Τα προηγούμενα καλοκαίρια τα είχαμε περάσει πίνοντας πραγματικά άπειρες μπύρες και λεμονίτες (μας είχε καταστρέψει και το Mundial, το Euro), κάτι που θέλω να αποφύγω φέτος, γι' αυτό και έχω να προτείνω ένα ρόφημα εντελώς υγιεινό, ανέξοδο, ευχάριστο και δροσιστικό!


Φυσικά αρωματισμένο νερό

Τι χρειαζόμαστε: 
🍑 Ό,τι φρούτα θέλουμε. Καλύτερα τα φρούτα μας να είναι ώριμα για να αποδώσουν το μέγιστο του αρώματός τους και της γεύσης τους. Μερικές προτάσεις φρούτων: ρόδι, εσπεριδοειδή (λεμόνι, λάιμ, γκρέιπφρουτ, πορτοκάλι, μανταρίνια, κλπ), ανανά, μήλο, μάνγκο, καρπούζι, μούρα (φράουλες, βατόμουρα, κλπ). Επίσης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αγγούρι.
🍑 Βότανα, όπως βασιλικός, μέντα, δυόσμος, μοχίτο, κανέλα, κλπ. Αυτό είναι προαιρετικό, όμως πιστεύω πως προσδίδουν άρωμα και συμπληρώνουν τις γεύσεις των φρούτων. 
🍑 Νερό (ό,τι νερό προτιμάμε, βρύσης, εμφιαλωμένο, φιλτραρισμένο, ανθρακούχο). Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε τσάι με κάποια γεύση φρούτου που έχουμε (τρελαίνομαι για το τσάι με βατόμουρο σε αυτό το ρόφημα), χωρίς προσθήκη ζάχαρης όμως.
🍑 ...και φυσικά, μπουκαλάκια/βαζάκια!

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να καθαρίσουμε καλά και να τεμαχίσουμε τα φρούτα που έχουμε επιλέξει, να τα βάλουμε στο βαζάκι μας, να προσθέσουμε τα βότανα (αν θέλουμε) και το νερό.
Τα βάζουμε στο ψυγείο από το μεσημέρι και τα απολαμβάνουμε το βράδυ, με ή χωρίς παγάκια!

Μερικοί δικοί μου αγαπημένοι συνδυασμοί είναι:
🍍 φράουλα, λάιμ, μανταρίνι
🍍 διάφορα εσπεριδοειδή, μάνγκο, μήλο, κανέλα
🍍 φράουλα, μάνγκο, τσάι με βατόμουρο


Δημιουργήστε δικούς σας συνδυασμούς, ανάλογα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις και απολαύστε το!

You Might Also Like

0 σχόλια

Στην παρέα των Top Blogs