Λαχανικά με γλυκόξινη σως πορτοκαλιού και μελιού στο τηγάνι

8.7.20

Τρελαίνομαι για τα λαχανικά, θα το έχεις καταλάβει ήδη, έτσι δεν είναι; Για το λόγο αυτό, συνεχώς προσπαθώ να βρίσκω τρόπους να τα μαγειρεύω διαφορετικά, ώστε να αποτελούν μια υγιεινή επιλογή, αλλά συγχρόνως και νόστιμη. Σήμερα θα σου δώσω άλλη μία εύκολη συνταγή για λαχανικά στο τηγάνι με σάλτσα πορτοκαλιού-μουστάρδας-μελιού, που θα εκπλήξουν ευχάριστα τον ουρανίσκο και θα σε ξετρελάνουν!


Λαχανικά με γλυκόξινη σως πορτοκαλιού
και μελιού στο τηγάνι

🌶 2 πιπεριές
🌶 3 κρεμμυδάκια για στιφάδο
🌶 1 κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα
🌶 1 καρότο
🌶 2 κολοκυθάκια
🌶 1 χούφτα σταφίδες
🌶 Χυμό από 3 πορτοκάλια 
🌶 Μουστάρδα
🌶 1 κουτ. σούπας μέλι
🌶 Λάδι 
🌶 Πιπέρι
🌶 Πάπρικα
🌶 Ρίγανη

Ανακατεύουμε το χυμό με λάδι, μέλι και μουστάρδα, μαζί με πιπέρι, ρίγανη και πάπρικα, μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη σάλτσα.
Κόβουμε τα λαχανικά σε φέτες και τα μαρινάρουμε στη σάλτσα.
Ρίχνουμε σε τηγάνι τα λαχανικά (εκτός από τις σταφίδες) μαζί με τη σάλτσα και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά.
Προς το τέλος, προσθέτουμε τις σταφίδες και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι τα λαχανικά να πιουν όλη τη σάλτσα.
Έτοιμα!


Οι παραπάνω δοσολογίες μπορούν να συνοδεύσουν 4 πιάτα.
Τα λαχανικά μπορούν να συνοδεύσουν τα κρεατικά μας.
Εάν περισσέψουν λαχανικά, μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε στο ψυγείο και να τα χρησιμοποιήσουμε άλλη μέρα μέσα σε σάντουιτς.
Λάδι και μουστάρδα βάζω με το μάτι.
Τα μπαχαρικά είναι κατά βούληση.

You Might Also Like

0 σχόλια

Στην παρέα των Top Blogs