Ώρες αγωνίας (The Keeping Hours)

22.6.20



Ο επιτυχημένος δικηγόρος Μαρκ επιστρέφει στο παλιό του σπίτι για να τακτοποιήσει κάποιες εκκρεμότητες με τους ενοικιαστές. Εκεί θα ζήσει μια μεταφυσική εμπειρία η οποία θα τον οδηγήσει να επαναπροσεγγίσει τη πρώην συζυγό του. Δέκα χρόνια μετά τον θάνατο του γιού τους, ένα φάντασμα θα βοηθήσει το ζευγάρι να ενωθεί ξανά.




Η ταινία αυτή πρόκειται για ένα πραγματικό δώρο. Είναι από τις ταινίες εκείνες που τις παίρνεις "κατά τύχη", αλλά σε εκπλήσσουν ευχάριστα και σε καθηλώνουν στην οθόνη σου. 
Μία αργή, μα τρυφερή ιστορία, καλογραμμένη και καλά σκηνοθετημένη, με τον Lee Pace σε μία υπέροχη ερμηνεία, που ήταν... κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του, σε έναν ρόλο που του ταίριαζε απόλυτα. Ο μικρός Sander Thomas ήταν τόσο γλυκός και γοητευτικός, στον τρόπο που κινούνταν και στον τρόπο που χαμογελούσε και μιλούσε. Ένα παιδί απλώς αξιαγάπητο. 
Το σενάριο με έβαλε σε σκέψεις. Είναι περίεργο κάποιες φορές, ενώ όλα φαίνονται να κυλούν ομαλά, να συμβεί κάτι που θα φέρει τα πάνω-κάτω στη ζωή σου, να ταράξει τις σχέσεις σου, να σε κάνει να χάσεις τον εαυτό σου. Το φάντασμα του νεκρού γιου τους, θα κάνει τους γονείς να παρατήσουν τις πραγματικές τους ζωές και να ξαναενωθούν για να ζήσουν την ευτυχία που έχασαν. Είναι τόσο συγκινητικό να αντιλαμβάνεσαι τη δύναμη που έχει η μητρότητα και η πατρότητα, αλλά και το δεσμό που συνδέει το ζευγάρι μπροστά στην ανατροφή ενός παιδιού, αλλά και μπροστά στο θάνατο. Κι όμως, αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει, πριν η συμβίωση με το φάντασμα του παιδιού γίνει τοξική για τους γονείς.
Το τέλος μοιάζει να είναι θλιβερό, όμως στην πραγματικότητα δείχνει τη δύναμη της αγάπης να συνεχίζει να υπάρχει ακόμα και μετά την απώλεια. Έρχεται σαν λύτρωση επί της ουσίας, και εγώ ένιωσα τόσο διαφορετική, που δεν ήθελα να σπάσω αυτό το συναίσθημα.
Μία πολύ τρυφερή ταινία-ύμνος στην αγάπη.


Διάρκεια 91'


You Might Also Like

4 σχόλια

  1. Έχεις αρχίσει και βλέπεις ταινιούλες πάλι, ε; Ευχαριστούμε πολύ για την πρόταση, Αναστασάκι, θα την αναζητήσω σύντομα γιατί μου κίνησε την περιέργεια, φαίνεται πολύ καλή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ήθελα να τη δω αυτήν την ταινία. Ξέρεις, είναι ο μεγαλύτερος φόβος ενός γονιού να χάσει το παιδί μου και αναμφίβολα ο μεγαλύτερος πόνος αυτή η απώλεια. Πολύ ενδιαφέρουσα αυτή η πρόταση, ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στην παρέα των Top Blogs