Κινέζικο ρύζι (τηγανητό) 🥡

10.6.20


Η σχέση μου με το κινέζικο ξεκίνησε πολύ δειλά κάποια χρόνια πριν. Ήμουν αρκετά διστακτική, κι όμως... όταν πείστηκα να δοκιμάσω... στην πρώτη μπουκιά, κατενθουσιάστηκα. Από τότε έχω δοκιμάσει πολλά πιάτα, κάποια μ' αρέσουν πολύ, για κάποια άλλα τρελαίνομαι, ενώ κάποια άλλα δε με ενθουσιάζουν. Σε αυτό το διάστημα έχω μάθει να χειρίζομαι άψογα και τα chopsticks, και να τρώω με αυτά ακόμα και ρύζι.
Όμως το να πας σε κινέζικο ή έστω και να παραγγείλεις, αποτελεί γενικά μία ακριβή επιλογή (τουλάχιστον για εμένα) και έτσι αναγκάστηκα να βρω τρόπο να φτιάχνω μόνη μου.
Αφήνω εδώ μία συνταγή για κινέζικο ρύζι, που λατρεύω!


Κινέζικο ρύζι (τηγανητό)



🥡 1/2 κιλό ρύζι bonnet για πιλάφι
🥡 5 αυγά
🥡 3 καρότα τριμμένα
🥡 3 πιπεριές σε κομματάκια μικρά
🥡 3 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
🥡 150 γρ. ζαμπόν σε κομματάκια
🥡 σως σόγιας

Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό για 15' περίπου, όχι παραπάνω όμως γιατί θέλουμε να κρατάει λίγο.
Το σουρώνουμε και το απλώνουμε σε ένα ταψάκι να στεγνώσει για λίγη ώρα. Αυτό είναι σημαντικό γιατί δε θέλουμε να λασπώσει.
Στο μεταξύ χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε σε βαθύ τηγάνι που έχουμε βάλει το λάδι να κάψει.
Δεν αφήνουμε την ομελέτα να φουσκώσει. Τη σπάμε σε μικρά κομματάκια και την τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει.
Έπειτα ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το ρύζι και τη σόγια.
Τα ανακατεύουμε να τσιγαριστούν κι αυτά λίγο.
Ρίχνουμε και το ρύζι ανακατεύοντας συνέχεια και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε και τη σως σόγιας ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι όλα τα υλικά να ενωθούν.


Μπορεί να φαίνεται δύσκολο, αλλά είναι πανεύκολο! Και πάρα πάρα πολύ νόστιμο!
Το συνδυάζω υπέροχα με κοτόπουλο γλυκόξινο ή χοιρινό γλυκόξινο. Όμως και σκέτο είναι ό,τι πρέπει για βραδινό. 





You Might Also Like

4 σχόλια

  1. Μμμμμμ... Μας έκανες να πεινάσουμε πάλι! Και το ζήλεψα απίστευτα εε! Θα τα καταφέρω λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι χρυσοχέρικο κορίτσι είσαι εσύ! Μπράβο σου Αναστασάκι μου! Είμαι σίγουρη ότι θα βγήκε πολύ εύγευστο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στην παρέα των Top Blogs