Πιπεριές με τυριά, μπεσαμέλ και αλλαντικά
25.6.20
Καλοκαιράκι πια και είναι η εποχή μιας πολύ, πολύύύυ αγαπημένης μας τροφής... της πιπεριάς! Είμαι σίγουρη ότι τις χρησιμοποιείς στην κουζίνα σου σε πολλές εκδοχές τους και σε πολλές συνταγές, όμως έχεις δοκιμάσει πιπεριές με μπεσαμέλ; Όχι; Ευκαιρία λοιπόν να δοκιμάσεις και ευθύς αμέσως θα μοιραστώ τη συνταγή μου μαζί σου.
❤ 8 πιπεριές διάφορων χρωμάτων
❤ 8 φέτες μπέικον
❤ 8 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
❤ 8 φέτες ζαμπόν
❤ 250-300 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
❤ 100 γρ. τριμμένο τυρί ένταμ
❤ 100 γρ. τριμμένο τυρί γκούντα
❤ 100 γρ. τριμμένο τυρί ρεγκάτο
❤ 2-3 κούπες γάλα (όσο πάρει)
Πλένουμε καλά τις πιπεριές, κόβουμε μια φέτα από το πάνω μέρος τους και αφαιρούμε τα σπόρια τους. Τις τοποθετούμε σε ένα πυρέξ ή ταψάκι.
Κόβουμε τα αλλαντικά σε καρεδάκια.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, τσιγαρίζουμε λίγο το μπέικον για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε λίγο να μαραθούν.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε και τα υπόλοιπα αλλαντικά.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ. Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνουμε μία μία τις κουταλιές αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα ή με το σύρμα για να μη σβολιάσει.
Θέλουμε να πετύχουμε λεία κρέμα. Ίσως δε χρειαστεί όλο το γάλα αν η κρέμα μας κινδυνεύει να γίνει πολύ ρευστή.
Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Όταν η κρέμα αρχίσει να κάνει μικρούς "κρατήρες" είναι έτοιμη.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά, τα αλλαντικά και τα μανιτάρια.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και με το μείγμα αυτό γεμίζουμε τις πιπεριές.
Τις αλατίζουμε λίγο εξωτερικά και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς, για περίπου 30 λεπτά, ή μέχρι να δούμε ότι έχει ψηθεί η σάρκα της πιπεριάς.
Πιπεριές με μπεσαμέλ
❤ 8 φέτες μπέικον
❤ 8 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
❤ 8 φέτες ζαμπόν
❤ 250-300 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
❤ 100 γρ. τριμμένο τυρί ένταμ
❤ 100 γρ. τριμμένο τυρί γκούντα
❤ 100 γρ. τριμμένο τυρί ρεγκάτο
Για την μπεσαμέλ:
❤ 50 γρ. βούτυρο
❤ 4 κουταλιές αλεύρι❤ 2-3 κούπες γάλα (όσο πάρει)
Πλένουμε καλά τις πιπεριές, κόβουμε μια φέτα από το πάνω μέρος τους και αφαιρούμε τα σπόρια τους. Τις τοποθετούμε σε ένα πυρέξ ή ταψάκι.
Κόβουμε τα αλλαντικά σε καρεδάκια.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, τσιγαρίζουμε λίγο το μπέικον για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε λίγο να μαραθούν.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε και τα υπόλοιπα αλλαντικά.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ. Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνουμε μία μία τις κουταλιές αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα ή με το σύρμα για να μη σβολιάσει.
Θέλουμε να πετύχουμε λεία κρέμα. Ίσως δε χρειαστεί όλο το γάλα αν η κρέμα μας κινδυνεύει να γίνει πολύ ρευστή.
Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Όταν η κρέμα αρχίσει να κάνει μικρούς "κρατήρες" είναι έτοιμη.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά, τα αλλαντικά και τα μανιτάρια.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και με το μείγμα αυτό γεμίζουμε τις πιπεριές.
Τις αλατίζουμε λίγο εξωτερικά και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς, για περίπου 30 λεπτά, ή μέχρι να δούμε ότι έχει ψηθεί η σάρκα της πιπεριάς.
6 σχόλια
Αναστασία μου ακούγεται τέλειο! Τελευταία ψάχνω συνταγές για συνοδευτικά σε ένα τραπέζι. Αυτό ακούγεται ως μια τέλεια επιλογή! Ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας. Να έχεις μια τέλεια ημέρα :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά Μαρινάκι μου, ό,τι θες είμαι εδώ να δώσω ιδέες χαχα!
ΔιαγραφήΦιλάκια πολλά! ❤️❤️❤️
Όνειρο, πραγματικά!...
ΑπάντησηΔιαγραφήΆσ'τα, άλλο να σ'το λέω κι άλλο να το δεις...
ΔιαγραφήΚράτα και για εμάς καλέ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈγινεεεεεε
Διαγραφή