Τορτελίνια φούρνου με τυριά
8.6.20
Τρελαίνομαι για τα ζυμαρικά όλων των ειδών. Πολύ περισσότερο όμως, για τα τορτελίνια. Είναι τόσο νόστιμα, που μου αρέσει να τα χρησιμοποιώ και σαν ένα γεύμα σε μια ιδιαίτερη περίσταση. Ε ναι, μου αρέσουν τόσο πολύ που τα προτιμώ από τα κρεατικά.
Τορτελίνια φούρνου με τυριά, λοιπόν. Μια συνταγή που θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση όταν θέλεις να μοιραστείς το γεύμα σου με κάποιον, γιατί εκτός από πολύ νόστιμη, είναι και εύκολη αλλά και γρήγορη.
Τορτελίνια φούρνου με τυριά
🍝 1 πακέτο (250 γρ.) τορτελίνια με γέμιση τυριού
🍝 200-250 γρ. ρεγκάτο (ή κάποιο άλλο μαλακό κίτρινο τυρί)
🍝 1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα
🍝 6-8 φέτες μπέικον
🍝 250 ml γάλα
🍝 1/2 κουτ.γλυκού μπαχάρι τριμμένο
Βάζουμε τα τορτελίνια να βράσουν al dente, λιγότερο χρόνο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
Στο μεταξύ κόβουμε το μπέικον σε κομμάτια και το τσιγαρίζουμε μαζί με τα μανιτάρια.
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος απλώνουμε τα τορτελίνια, ρίχνουμε το μπέικον, τα μανιτάρια, μπαχάρι και αρκετό τυρί και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Ρίχνουμε κι άλλο τυρί από πάνω ώστε να σκεπάσουμε καλά τα τορτελίνια.
Περιχύνουμε από πάνω με το γάλα.
Βάζουμε το σκεύος σκεπασμένο (με το καπάκι του σκεύος ή με αλουμινόχαρτο) στο φούρνο και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Τα τελευταία 5 λεπτά ξεσκεπάζουμε το σκεύος και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Έτοιμο!
Οι δοσολογίες είναι για 2 άτομα.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μπέικον με γαλοπούλα ή κάποιο άλλο αλλαντικό της επιλογής μας.
Το γάλα αντικαθιστά την κρέμα γάλακτος και κάνει το πιάτο μας πιο ελαφρύ.
Η ποσότητα για το μπαχάρι είναι κατά βούληση.
Μπορούμε να σερβίρουμε με επιπλέον τριμμένο κεφαλοτύρι ή γραβιέρα.
2 σχόλια
Καλέ κράτα ένα πιάτο και για εμένα, μέχρι να το φτιάξεις θα είμαι εκεί χαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαχαχα, είναι πράγματι πολύ καλόόοο!
Διαγραφή