Οι πρώτες ημέρες του Ιουνίου

11.6.20


Μπορεί ο καιρός να έχει ζεστάνει πολύ, όμως ακόμα πίνω καφέ φίλτρου τα πρωινά - και πολλές φορές και τα μεσημέρια. Μαζί με τον αγαπημένο μου καφέ εδώ, με άρωμα βανίλια-φουντούκι, σου γράφω για το πώς πήγαν οι πρώτες 10 ημέρες του Ιουνίου. Μπορώ να πω ότι ο Ιούνιος μπήκε ωραία και έχει χαρίσει μέχρι στιγμής ευχάριστες στιγμές. Το προηγούμενο διάστημα το πέρασα με αρκετές διακυμάνσεις στην ψυχολογία και τη διάθεσή μου. Η καραντίνα και η γενικότερη κατάσταση που επικρατούσε δε με βοηθούσε για να δω θετικά τα πράγματα. Τώρα αισθάνομαι αισθητώς καλύτερα και με περισσότερο κέφι για να κερδίσω τη ζωή μου - τη ζωή αυτή που αισθάνομαι ότι έχουν προσπαθήσει να μου κλέψουν. Με λυπεί ωστόσο το γεγονός ότι, υπό φυσιολογικές συνθήκες αυτόν τον καιρό θα μετρούσα τις μέρες αντίστροφα για να τελειώσω τα μαθήματα για τις εξετάσεις των παιδιών μου και τα εξαντλητικά ωράρια, και φέτος δε βλέπω την ώρα να έρθει ο Σεπτέμβρης, ελπίζοντας να είναι όλα όπως πρώτα...


1) Πώς περνάω τους καλοκαιρινούς μήνες;
Όλα τα προηγούμενα καλοκαίρια της ζωής μου, από τη Β' Γυμνασίου και έπειτα, τα περνούσα με πολύύυυ διάβασμα. Τα τελευταία 4 χρόνια, τα περνώ πολύ πιο ανέμελα. Έχω διάβασμα μεν, πιο χαλαρά δε. Πάω εκδρομές (πολλές!) και καθημερινά για μπάνιο στη θάλασσα. Παρ' όλο που τελικά το καλοκαίρι είναι μια πολύ ευχάριστη περίοδος για εμένα, καθώς έχω χρόνο να ξεκουραστώ και να κάνω πράγματα που αγαπώ, δεν είμαι εντελώς σίγουρη πως το προτιμώ από τον χειμώνα. Ίσως και να είμαι λίγο περισσότερο παιδί του φθινοπώρου/χειμώνα. 

2) Τι έκανα σήμερα έξω από τη ζώνη ασφαλείας μου;
Τίποτα το ιδιαίτερο. Ήταν μία ήρεμη και συνηθισμένη ημέρα. 

3) Πόσο διαφορετική ήταν η ζωή μου 10 χρόνια πριν;
Πολύ, πολύ διαφορετική. Καμία σχέση δεν έχει με τη ζωή που έχω τώρα. Το 2010 ήταν μία από τις δυσκολότερες χρονιές ολόκληρης της ζωής μου, ειδικά τους πρώτους 6-7 μήνες. Δε θέλω καθόλου να το θυμάμαι. Όταν περνάς μια τόσο κακή περίοδο πιστεύεις ότι όλη σου η ζωή θα παραμείνει έτσι, κι όμως, όταν περάσει πλέον καιρός και φτιάξουν τα πράγματα και κοιτάξεις πίσω σου φαίνεται απίστευτο ότι αυτός ήσουν εσύ - δεν είναι αστείο μερικές φορές;

4) Πώς βιώνω το φόβο;
Συνήθως βιώνω το φόβο ανεβάζοντας παλμούς και ακούγοντας τους χτύπους της καρδιάς μου. Όμως προσπαθώ να εκλογικεύω το φόβο μου και να σκέφτομαι ψύχραιμα. 

5) Ποιο ήταν το αγαπημένο μου καλοκαιρινό κέρασμα σαν παιδί;
Το παγωτό φυσικά και το υποβρύχιο-μαστίχα που μου έδινε η γιαγιά!

6) Ένα πράγμα για το οποίο θα δουλέψω για μια βδομάδα
Οπωσδήποτε την παρουσίαση που έχω να κάνω, όπως και διάβασμα για κάποιες εξετάσεις που πρέπει να δώσω.

7) Ποιο ήταν το αγαπημένο μου μάθημα στο σχολείο;
Τα Μαθηματικά, τα Αρχαία (από πρωτότυπο και από μετάφραση) και τα Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας. 

8) Πότε νιώθω περήφανη;
Όταν καταφέρνω κάτι μετά από πολύ σκληρή προσπάθεια. 

9) Γράψε για την επιτυχία ενός εβδομαδιαίου στόχου
Ένας εβδομαδιαίος στόχος ήταν να αποφύγω τα γλυκά, και θεωρώ ότι τον έχω πετύχει.

10) Αν μπορούσα να κάνω πικ νικ οπουδήποτε στον κόσμο, πού θα ήταν;
Στις όχθες του Σηκουάνα. 



Eδώ θα βρεις τις ερωτήσεις του Ιουνίου για το 5-Year-Journal και σε εκτυπώσιμη μορφή. 


Αυτά για σήμερα, λοιπόν! Πώς σκοπεύεις να περάσεις την ημέρα σου;
Ό,τι και αν κάνεις, σου εύχομαι να περνάς καλά!

You Might Also Like

4 σχόλια

  1. Καλησπέρα Αναστασία. Μου άρεσε πάρα πολύ ένα ακόμα άνοιγμα ψυχής σου. Και χάρηκα που απολαμβάνεις όσο μπορείς όμορφα τις μέρες του Ιούνη αλλά και κάθε σου μέρα.
    Σου εύχομαι το υπόλοιπο καλοκαίρι να σου δώσει αυτό που ονειρεύεσαι.
    Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμήν! Όλοι αναμένουμε να περάσουμε όμορφα το υπόλοιπο του καλοκαιριού...χωρίς πλέον άλλα απρόοπτα!
      Καλό σαββατοκύριακο Γιάννη!

      Διαγραφή
  2. Εγώ η αλήθεια είναι πως είμαι παιδί του χειμώνα καθώς δεν αντέχω με τίποτα τη ζέστη αλλά αγαπώ το κρύο. Παρόλα αυτά έχω και πολλές ωραίες καλοκαιρινές αναμνήσεις, κυρίως όμως σαν παιδί ούτε ως έφηβη ούτε και τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, κι εγώ προτιμώ τον χειμώνα λίίίιγο περισσότερο... όμως όλα έχουν τη χάρη τους. Χαίρομαι που σαν παιδάκι είχες όμορφα καλοκαίρια! :)))
      Καλό σαββατοκύριακοοο!

      Διαγραφή

Στην παρέα των Top Blogs