Οι επόμενες τρεις μέρες

12.6.20


Τρία χρόνια μετά την καταδίκη της γυναίκας του για έναν φόνο τον οποίο εκείνη ισχυρίζεται ότι δεν διέπραξε, ο Τζον Μπρέναν απελπισμένος μετά την απόπειρα αυτοκτονίας της, συμβουλεύεται έναν σκληρό εγκληματία που έχει καταφέρει να αποδράσει από την φυλακή επτά φορές. Χωρίς να αποθαρρύνεται από τις μηδενικές πιθανότητες επιτυχίας και την δική του απειρία, καταστρώνει ένα περίπλοκο σχέδιο απόδρασης και βυθίζεται σε έναν επικίνδυνο και άγνωστο κόσμο, θέτοντας σε κίνδυνο τα πάντα για την γυναίκα που αγαπά.


Θέλοντας να παρακολουθήσω μία ταινία δράσης και αστυνομικής περιπέτειας, η εν λόγω ταινία συστάθηκε ως μία πολύ καλή επιλογή. Η ζωή του καθηγητή Τζον Μπρέναν μοιάζει τέλεια μέχρι τη στιγμή που η γυναίκα του συλλαμβάνεται για το φόνο της διευθύντριάς της, τον οποίο όμως η ίδια υποστηρίζει ότι δε διέπραξε. Προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει στοιχεία για να την αθωώσει, όμως καθώς ούτε ο δικηγόρος δεν είναι αισιόδοξος, αποφασίζει να οργανώσει την απόδρασή της. Ο κλοιός φαίνεται στενός και η αμερικανική αστυνομία πανέτοιμη να τους πιάσει ανά πάσα στιγμή, όμως ο καθηγητής δε δειλιάζει και αποφασίζει να βάλει το σχέδιό του σε εφαρμογή. Με όλα τα βηματά καλά οργανωμένα και χρονομετρημένα, θα στήσει όλο αυτό το τρελό ανθρωποκυνηγητό. 
Η ταινία σε πολλά σημεία τόνωνε το νεύρο, σε άλλα σημεία ατονούσε και έκανε "κοιλιά". Για εμένα, μειονέκτημα μεγάλο ήταν ότι δεν υπήρχαν plot twist, κάτι που μου αρέσει πολύ σε τέτοιου είδους ταινίες. Περίμενα ότι θα με κρατήσει περισσότερο σε εγρήγορση, ειδικά γνωρίζοντας εξ αρχής πως πρωταγωνιστούν ονόματα-θρύλοι, όπως Ράσελ Κρόου, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Λίαμ Νίσον. Ωστόσο, ήταν μία αρκετά καλή ταινία που παρακολούθησα με ευχαρίστηση. 

Βαθμόλογία: 3.5/5

Διάρκεια: 134'

You Might Also Like

4 σχόλια

  1. Ευχαριστούμε πολύ για την πρόταση, Αναστασάκι. Θα την αναζητήσω με την πρώτη ευκαιρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο καιρό έχω να δω μια ταινία... Θα μου πεις, μέσα στην καραντίνα τι έκανες τόσο καιρό; Θα σου πω, μόνο μαγείρευα χαχαχα. Ωραία πρόταση ακούγεται πάντως, κι αν ατονούσε κάπου κάπου, συμβαίνει σε όλες τις ταινίες αυτό...
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο σε αυτό, σε όλες τις ταινίες συμβαίνει.
      Να είσαι καλά Ζέτα!

      Διαγραφή

Στην παρέα των Top Blogs