Captain Phillips

18.6.20


Πλέοντας ανοιχτά της ανατολικής Αφρικής, το φορτηγό πλοίο Maersk Alabama καταλαμβάνεται από πειρατές. Ο Αμερικανός καπετάνιος του θα έρθει σε σκληρή αντιπαράθεση με τον Σομαλό αρχηγό, 145 μίλια μακριά από τις ακτές...



Καθώς ήμασταν σε αναζήτηση μιας ταινίας με δράση, ο Captain Phillips ήταν μία εξαιρετική επιλογή. Παραγωγή του 2013 και βασισμένη στην αληθινή ιστορία, η ταινία είναι τόσο καλοδουλεμένη που σε κερδίζει από τα πρώτα 5 λεπτά. Οι σκηνές είναι ρεαλιστικές και φυσικές, ενώ η αγωνία χτυπάει κόκκινο και σε κρατάει συνεχώς σε εγρήγορση. 
Όσον αφορά τις ερμηνείες, τι θα μπορούσε να πει κανείς για τον αξεπέραστο Tom Hanks; Η ερμηνεία του και οι αντιδράσεις του είναι τόσο φυσικές, που σε κάνουν να αντιλαμβάνεσαι πως μερικοί ηθοποιοί δε γίνονται τυχαία θρύλοι της μεγάλης οθόνης. Εκτός από τον Tom Hanks όμως, αξίζει να σημειωθεί ότι και οι ηθοποιοί που υποδύονταν τους Σομαλούς πειρατές έπαιζαν τόσο συγκλονιστικά καλά, ώστε σε έκαναν να ανατριχιάζεις. Οι ερμηνείες τους γενικώς ήταν τόσο άρτιες και δουλεμένες, που σε γέμιζαν συναισθήματα και σκέψεις. 
Μεγάλο συν επιπλέον, η συγκίνηση που περνάει στους θεατές ο Tom Hanks προς το τέλος της ταινίας, μαζί με κάποιους προβληματισμούς. 
Τη συστήνω σε όλους ανεπιφύλακτα. 


Διάρκεια: 134' 

You Might Also Like

4 σχόλια

  1. Δεν έχω δει την ταινία αλλά έχω ακούσει ότι διαφέρει πολύ από τα αληθινά γεγονότα, μιας και ο κάπταιν Φίλιπς ήταν στην πραγματικότητα δειλός και άβουλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετά το πέρας της ταινίας, το διάβασα κι εγώ αυτό. Η ταινία ωστόσο ήταν πολύ καλή!

      Διαγραφή
  2. Έχω διαβάσει τα ίδια που γράφει και η Ελτίνα πιο πάνω. Όμως θεωρώ ότι σωστό είναι να κρίνουμε την ταινία σαν ταινία και όχι σαν μεταφορά της αλήθειας. Την είχα δει αυτή την ταινία λοιπόν πριν κάποια χρόνια και ομολογώ πως δεν τη θυμάμαι λεπτομερώς. Θυμάμαι ότι μου άρεσε πάντως, αν και όπως λες κι εσύ κάποια στιγμή βαρέθηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς το ίδιο γίνεται και με τις ταινίες κατόπιν των βιβλίων. Δεν ανταποκρίνονται απόλυτα στο αρχικό κείμενο. Όμως ο σκοπός είναι να απολαύσουμε την ταινία ανεξάρτητα από την πραγματικότητα ή από το βιβλίο.

      Διαγραφή

Στην παρέα των Top Blogs