Πώς να φτιάξεις ένα πλάνο για το 2020 που θα αλλάξει τη ζωή σου

4.1.20


Μπήκε το 2020 κι εσύ έχεις αποφασίσει να αλλάξεις τη ζωή σου. Ωραία, αλλά πώς;
Όταν ήσουν μικρότερος, είχες ανθρώπους να σε καθοδηγούν, να σε συμβουλεύουν και να σε βοηθούν να πάρεις αποφάσεις για την καριέρα σου και τη ζωή σου. Αλλά πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει. Δεν είσαι μικρός και δεν πρόκειται απλά για την καριέρα σου, αλλά για την ίδια τη ζωή σου. Τι είναι αυτό που σε κάνει χαρούμενο; Τι θες να κάνεις πραγματικά;
Όχι πολύ εύκολο, ε;

Βήμα 1: Πάρε συνέντευξη από τον εαυτό σου.
Είναι ο ευκολότερος τρόπος για να φτιάξεις ένα πλάνο ζωής. Και δεν εννοώ να κάνεις μερικές εύκολες κι ανόητες ερωτήσεις στον εαυτό σου. Εννοώ βαθιά περισυλλογή και στοχασμό. Σκέψου, για παράδειγμα, ότι είσαι πολύύυυ γέρος και κάποιος σε ρωτάει τι πέτυχες στη ζωή σου για το οποίο είσαι πολύ υπερήφανος. Ξεκίνα αντίστροφα, λοιπόν. Τι πέτυχες; Με ποιον ή με ποιους πέρασες χρόνο; Υπάρχει κάτι που πίστευες ότι ποτέ δε θα το έκανες, αλλά το έκανες τελικά; Πώς κατάφερες να πετύχεις όλα όσα ήθελες; 
Πάρε χρόνο και σκέψου πραγματικά τις απαντήσεις στις παραπάνω ερωτήσεις, γιατί αυτές οι απαντήσεις θα πρέπει να ξεκινήσουν να γίνονται πραγματικότητα μέσα στο 2020.

Βήμα 2: Η τέλεια ζωή
Ήρθε η ώρα να οραματιστείς. Πώς μοιάζει η τέλεια ζωή για εσένα; Ξεκίνα από το πρωί. Πού ξυπνάς; Πού βρίσκεσαι; Οραματίσου την τέλεια ζωή σου λεπτομερώς, αλλά να είσαι και ρεαλιστής. Δύσκολο να μπαίνεις στο γκαράζ του σπιτιού σου και να έχεις 3 – 4 Bugatti (εκτός κι αν είσαι ο Christiano Ronaldo), γι'αυτό εγκατάλειψε αυτή τη σκέψη.
Βάλε προτεραιότητες στη ζωή σου και σιγουρέψου ότι έχουν μεταξύ τους συνοχή. Αν ξοδεύεις πολύ χρόνο σε πράγματα που δεν είναι προτεραιότητα, πέτα τα το 2020 και ξεκίνα να ζεις την ιδανική ζωή σου. Ζήσε τη ζωή που σου αξίζει. Είναι η ζωή σου και πρέπει να την κάνεις διασκεδαστική!

Βήμα 3: Κάνε ένα πλάνο  βόμβα!
Τέλεια! Οραματίστηκες την τέλεια ζωή σου, έθεσες τους στόχους σου, τις προτεραιότητές σου... αλλά πώς στο καλό θα γίνουν όλα αυτά πραγματικότητα; Η απάντηση είναι: Ξεβολέψου!
Με το να κάνεις τα ίδια πράγματα, που σε βολεύουν και είσαι συνηθισμένος σε αυτά, απλά θα συνεχίσεις τη ζωή που έχεις ήδη.
Αν θες να χάσεις βάρος, μην περιμένεις να ξυπνήσεις ένα πρωί και να θες σαν τρελός να πας στο γυμναστήριο – αυτό δε θα γίνει ποτέ. Ξεκίνα τώρα! Εδώ και τώρα! Μπορεί να μη σου αρέσει η ιδέα, αλλά είναι ο μόνος τρόπος.
Αν θες να βγάλεις περισσότερα χρήματα, μην περιμένεις να πέσουν από τον ουρανό, όσο εσύ περνάς ώρες ατελείωτες στο Netflix.
Όποιος κι αν είναι ο στόχος σου, βγες έξω και κυνήγησέ τον!
Η σκληρή δουλειά και η πίεση στον εαυτό σου να βγει από τη ζώνη ασφαλείας είναι ο μόνος τρόπος για να αρχίσεις να ζεις τη ζωή που ονειρεύεσαι.


Λοιπόν, εσύ τι σκοπεύεις να πετύχεις αυτή τη χρονιά;



You Might Also Like

3 σχόλια

  1. Πολύ καλό! 💣
    Αυτή τη χρονιά θα ήθελα να βρω μία δουλειά πιο κοντά στις σπουδές μου και να μπορέσω να ανεξαρτητοποιηθώ περισσότερο οικονομικά.
    Δύσκολο, αλλά όχι και αδύνατο. Ελπίζω να τα καταφέρω.
    Φιλάκια πολλά αγαπημένη μου, καλό σαββατοκύριακο ❤️

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το 3 είναι πολύ σημαντικό και δύσκολα παίρνει κάποιος την απόφαση να το κάνει πράξη.
    Εγώ θα ήθελα φέτος να κάνω πράγματα για την προσωπική μου ζωή, είναι νομίζω ο τομέας που θέλει περισσότερο φτιάξιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξαιρετικό το φετινό πλάνο σου Αναστασία μου.
    Όλα πολύ σωστά, δύσκολα μεν αλλά όχι ακατόρθωτα.
    Εγώ θέλω δουλίτσα προς μια καλύτερη δουλειά και κάποια επαγελματικά σχέδια να πάρουν το δρόμο τπυς. Κατ' άλλα, όλα θα γίνουν σιγα-σιγά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στην παρέα των Top Blogs