Το ψωμί της ανακύκλωσης
9.1.20
Η αλήθεια είναι ότι δεν παίρνουμε ψωμί στο σπίτι, παρά σπάνια. Τώρα για τις γιορτές, καθώς στο σπίτι είχαμε μεγάλο οικογενειακό τραπέζι, δε γινόταν να μην υπάρχει ψωμί, έτσι πήραμε. Και πάλι όμως, έμεινε και δεν ξέραμε τι να το κάνουμε. Μία λύση ήταν να το χρησιμοποιήσουμε στα μπιφτέκια, αλλά είχαμε βαρεθεί τα κρεατικά.
Πραγματικά το φέρνω βαρέως να πετάω τρόφιμα, γι' αυτό και σκέφτηκα να το μεταμορφώσω λίγο, για να ξεγελαστούμε και να το φάμε.
Το ψωμί της ανακύκλωσης
❤ Ψωμί κομμένο σε φέτες
❤ Τυρί του τοστ σε φέτες
❤ Πάριζα σε φέτες
❤ Ντομάτα κομμένη σε φέτες
❤ Φύλλα μαρουλιού κομμένα
❤ Λίγο αποξηραμένο βασιλικό
❤ Λίγο βούτυρο
❤ Τριμμένο ρεγκάτο
❤ Λίγο σκόρδο σε σκόνη
❤ Λίγο σκόρδο σε σκόνη
Αλείγουμε με λίγο βούτυρο μία πλευρά από κάθε φέτα ψωμιού.
Ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμιού, τοποθετούμε μία φέτα πάριζα, μία φέτα τυρί και μία φέτα ντομάτα, έτσι ώστε στις δύο άκρες της δημιουργίας να υπάρχει ψωμί.
Ρίχνουμε από πάνω λίγο τριμμένο ρεγκάτο, βασιλικό και σκόρδο.
Το βάζουμε στο φούρνο στους 180 για λίγα λεπτά μέχρι να λιώσει το τυράκι.
Το πλήθος των υλικών μου ήταν ανάλογο των φετών του ψωμιού που είχα, γι' αυτό δε γράφω συγκεκριμένο αριθμό.
0 σχόλια