Απρόσκλητος επισκέπτης - Agatha Christie

7.1.20


Ο Μάικλ Σταρκγουέντερ, χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, μες στην πυκνή ομίχλη της Νότιας Ουαλίας και πέφτει σ' ένα χαντάκι. Αναζητώντας βοήθεια σ' ένα γειτονικό σπίτι, μπαίνει από την ξεκλείδωτη μπαλκονόπορτα στο γραφείο, όπου τον περιμένει η πρώτη έκπληξη: ένας άντρας νεκρός πάνω σ' ένα αναπηρικό καροτσάκι. Μόλις ανάβει το φως θα δει μια όμορφη κοπέλα μ' ένα περίστροφο στο χέρι. Πρόκειται για την Λόρα Γουόργουικ, γυναίκα του νεκρού. Τα πάντα είναι ξεκάθαρα. Ο Μάικλ, γοητευμένος με τη νεαρή χήρα, αποφασίζει να τη βοηθήσει, κατασκευάζοντάς της ένα γερό άλλοθι. Ο δυσάρεστος χαρακτήρας του νεκρού βοηθάει αρκετά, καθώς μια σειρά προσώπων θα μπορούσαν να είναι δυνητικά δολοφόνοι του.
(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)




Θα πρέπει να ομολογήσω ότι όταν ξεκινάω να διαβάζω αστυνομική λογοτεχνία, δύσκολα σταματάω. Επομένως, μετά τα Εφιαλτικά Χριστούγεννα, η νέα χρονιά ξεκίνησε με την ανάγνωση του Απρόσκλητου επισκέπτη, ένα έργο της μοναδικής Agatha Christie.
Το συγκεκριμένο έργο έχει μία ενδιαφέρουσα αρχή καθώς ένας άγνωστος άντρας εισέρχεται στο χώρο του φόνου. Το μυστήριο είναι τεράστιο, η αγωνία επίσης μεγάλη. Η χήρα ομολογεί την ενοχή της, όμως τα λόγια της και οι πράξεις της δε συνάδουν μεταξύ τους. Δομημένο με τέτοιο τρόπο το έργο, όλα τα πρόσωπα φαίνονται εξίσου ύποπτα για το φόνο. Για να είμαι ειλικρινής, σκέφτηκα αρκετές φορές ποιος θα ήταν ο ένοχος, όμως πάντα έδιωχνα αυτή τη σκέψη. Τελικά είχα δίκιο. 😉
Είναι ένα βιβλίο που διαβάζεται γρήγορα, σου κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον από την αρχή ως το τέλος και το μυστήριο δε σε απογοητεύει. Σίγουρα δεν είναι ένα από τα καλύτερα έργα της βασίλισσας της αστυνομικής λογοτεχνίας, όμως είναι ένα πολύ αξιόλογο και ό,τι πρέπει για να αρχίσει η χρονιά.


Ταυτότητα του έργου:
Συγγραφέας: Agatha Christie
Εκδόσεις: Λυχνάρι
Σελίδες: 206
ISBN: 9789605172633
Μετάφραση: Παπαδημητρίου Χίλντα

You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Ξεκινήσαμε δυναμικά, ε; Βλέπω στο πλάι έχεις διαβάσει ήδη 5 βιβλία, wow 😃

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα από τα δέκα καλύτερα και αγαπημένα μου βιβλία που έχω διαβάσει ποτέ. Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα της μεγάλης δασκάλας του είδους. Αναστασία, καίρια εύστοχη η επιλογή σου.
    Καλησπέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στην παρέα των Top Blogs