Κοτόπουλο με πορτοκάλι και μανιτάρια

25.2.20


Θυμάμαι ακόμα την πρώτη φορά που δοκίμασα πορτοκάλι μέσα σε φαγητό. Στην αρχή, όταν το άκουσα, μου είχε ακουστεί περίεργο, μετά όμως, όταν δοκίμασα, ήταν ανεπανάληπτο. Στην πραγματικότητα, είχα φάει πάπια Πεκίνου με πορτοκάλι. Η γεύση ήταν τόσο μοναδική, που αποφάσισα να εντάξω το πορτοκάλι περισσότερο μέσα στις συνταγές μου, και μιας και η πάπια είναι κάτι που δεν μπορώ να φάω εύκολα, να χρησιμοποιώ το πορτοκάλι σε πιο “καθημερινά πιάτα”. Έτσι λοιπόν, δοκίμασα κοτόπουλο με πορτοκάλι στο φούρνο.


Κοτόπουλο με πορτοκάλι και μανιτάρια

♥ 2 φιλέτα κοτόπουλο
♥ 2 πατάτες μέτριες πατάτες
♥ μανιτάρια (φρέσκα ή κονσέρβας)
♥ πιπεριές
♥ χυμό από 1 πορτοκάλι
♥ 2 κουταλιές μουστάρδα
♥ 1 κουταλιά μέλι
♥ ρίγανη, αλάτι, κόκκινο πιπέρι
♥ ελαιόλαδο



Καθαρίζουμε τα λαχανικά και τις πατάτες, και αφού τα κόψουμε, τα βάζουμε μαζί με το κοτόπουλο στη γάστρα.
Ανακατεύουμε το χυμό του πορτοκαλιού με το λάδι, τη μουστάρδα και το μέλι και περιχύνουμε το κοτόπουλο, τις πατάτες και τα λαχανικά. Προσοχή, δε βάζουμε επιπλέον νερό.
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.
Ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 2 ώρες και έπειτα άλλη μισή ώρα στους 200 (ένα τέταρτο για κάθε πλευρά του κοτόπουλου για να ξεροψηθεί).


Η δοσολογία είναι για 2 άτομα περίπου.
Γίνεται πραγματικά λουκούμι!


You Might Also Like

0 σχόλια

Στην παρέα των Top Blogs