Η φροντίδα του προσώπου (1)

21.2.20



Η σημερινή ανάρτηση είναι αφιερωμένη κυρίως στις φίλες αναγνώστριες, αλλά ίσως να ενδιαφέρει και αρκετούς φίλους αναγνώστες, και αφορά την περιποίηση του προσώπου (μου). Φυσικά το ιστολόγιό μου δεν είναι αυτής της θεματολογίας, αλλά αφορμή για να τα γράψω στάθηκαν πολλές ερωτήσεις από φίλες μου, αλλά και από διάφορες γυναίκες που με ακολουθούν στα social media.
Ο κόσμος συνηθίζει να πιστεύει πως είμαι γύρω στα 23, αλλά έχει τύχει αρκετές φορές να με περάσουν και για μαθήτρια λυκείου. Έχει τύχει στο σούπερ μάρκετ να με ρωτήσουν «Τέτοια ώρα πώς και δεν είσαι στο σχολείο; Σχολάσατε νωρίτερα;»... ή όταν πήγα για εξετάσεις αίματος «Θες να σου δώσω χαρτί για να δικαιολογήσεις απουσίες;»... ή ακόμα και σε μπαρ, έχει τύχει να μου πουν «Δε σερβίρουμε αλκοόλ σε ανήλικα άτομα»... Αυτά είναι μόνο κάποια παραδείγματα, γιατί η λίστα με όλα όσα έχω ακούσει δεν τελειώνει ποτέ. Το συμπέρασμα όμως είναι ένα: Μοιάζω πολύ μικρότερη από την πραγματική μου ηλικία, και ίσως σε αυτό να παίζουν κάποιο ρόλο και τα καλά μου γονίδια, όμως προσπαθώ κι εγώ να φροντίζω το πρόσωπό μου και να το βοηθώ όσο μπορώ.
Ας ξεκινήσουμε με το εξής απλό γεγονός: Έκλεισα τα 29 τον περασμένο Οκτώβρη και πάω σιγά – σιγά στα 30 και το να φαίνομαι γύρω στα 23 είναι από μόνο του μία έκπληξη. Σήμερα, λοιπόν, θα μιλήσω μόνο για το κομμάτι της διατροφής, ενώ σε επόμενη ανάρτηση θα μιλήσω για τη σχολαστικότερη επιμέλεια του προσώπου.
Κατ' αρχάς, θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι πως, όσες κρέμες και διάφορα άλλα σκευάσματα και να βάλουμε στο πρόσωπό μας, η ενυδάτωση έρχεται πάντα από μέσα. Επομένως, το νούμερο ένα βασικό είναι το νερό. Πολύ νερό. Προσωπικά, πίνω 2.5 – 3 λίτρα νερό ημερησίως και νιώθω πολύ καλά με αυτό. Σε ημέρες δηλαδή που δεν καταφέρνω να πιω τόσο νερό, καταλαβαίνω πως κάτι δεν “πάει καλά”. Η κατανάλωση νερού όχι μόνο βοηθάει στη διατήρηση της ενυδάτωσης της επιδερμίδας μας, αλλά και στην αποβολή τοξικών ουσιών από το σώμα μας. Γι' αυτό μη διστάζετε, πιείτε νερό! Καταλαβαίνω πως ίσως να μη διψάτε, να μη νιώθετε την ανάγκη για να πιείτε νερό, όμως πιείτε αναγκαστικά στην αρχή και έπειτα από μερικές μέρες το σώμα σας θα το ζητάει από μόνο του.
Το δεύτερο ουσιαστικό είναι η κατανάλωση φρούτων. Δεν μπορώ να πω ότι τρελαίνομαι για τα φρούτα, και σίγουρα είναι τροφές που δεν προτιμώ. Όμως, έχουν πολλές βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, που βοηθούν την επιδερμίδα να μη γεράζει, αλλά και να δείχνει λαμπερή και φρέσκια. Καταναλώστε άφοβα φράουλες, ακτινίδια, μπανάνες, πορτοκάλια, μανταρίνια, ρόδια, αλλά και φυσικούς χυμούς. Μυστικό: τα φρούτα με έντονο χρώμα έχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά, επομένως να τα επιλέγετε. Μαζί με αυτό, να συμπληρώσω ότι προσωπικά καταναλώνω πολλά λαχανικά, μου αρέσουν πάρα μα πάρα πολύ. Ίσως δεν έχουν την ίδια δυνατή επίδραση στην τόνωση της φρεσκάδας του προσώπου, όμως σε κάθε περίπτωση βοηθούν, καθώς επίσης περιέχουν πολύ σημαντικά στοιχεία για τον οργανισμό μας.
Τέλος, καλό είναι να αποφεύγετε τον καφέ, και να προτιμάτε να πίνετε τσάι, όπως επίσης να αποφεύγετε και τα γλυκά και τη γενικότερη κατανάλωση ζάχαρης. Η ζάχαρη, εκτός από τις ορατές επιπτώσεις που έχει στο σώμα μας με την αύξηση του βάρους, συμβάλλει στη δημιουργία περισσότερων ελεύθερων ριζών, κάτι που (εκτός από άλλες συνέπειες στην υγεία) οδηγεί στην πρόωρη γήρανση. Φυσικά, δε χρειάζεται να αναφέρω ότι το κάπνισμα είναι ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς της επιδερμίδας μας.
Τέλος, όλοι σχεδόν αναφέρουν ότι ο ποιοτικός ύπνος κάνει την επιδερμίδα να φαίνεται ξεκούραστη, όμως προσωπικά δεν μπορώ να πω ότι κοιμάμαι ούτε πολύ, ούτε καλά.

Σε επόμενη ανάρτηση, θα μιλήσω για την περιποίηση που κάνω με κατάλληλα προϊόντα και καλλυντικά.


You Might Also Like

0 σχόλια

Στην παρέα των Top Blogs