Η ληστεία του αιώνα (Den of thieves)

26.2.20



«Η Ληστεία του Αιώνα» είναι ένα σκοτεινό έπος εγκληματικότητας με φόντο το Λος Άντζελες. Εστιάζει στις συχνά αλληλένδετες ζωές μεταξύ της επίλεκτης ομάδας δράσης του Αστυνομικού Τμήματος και της πιο πανούργας ομάδας ληστών τραπεζών της Πολιτείας, καθώς οι τελευταίοι σχεδιάζουν μια φαινομενικά αδύνατη ληστεία στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα Αποθεμάτων.
Ο χολιγουντιανός αστέρας Τζέραρντ Μπάτλερ πρωταγωνιστεί σε αυτή την καθηλωτική περιπέτεια υπό τις οδηγίες του  Κρίστιαν Γκούντεκαστ που υπογράφει τη σκηνοθεσία της ταινίας και μαζί με τους Πάμπλο Σράιμπερ, Μορίς Κομπτ, Έβαν Τζόουνς και 50 Cent συνθέτουν μία «εκρηκτική» υπόθεση για τους λάτρεις του είδους και όχι μόνο.
Η αδίστακτη συμμορία, που η λέξη «φόβος» της είναι παντελώς άγνωστη, σκοπεύει να ληστέψει την τράπεζα της Federal Reserve στο κέντρο του Λος Άντζελες. Δεν είναι εύκολο, αλλά η επίλεκτη ομάδα αστυνομικών του L.A.P.D. πρέπει να κάνει τα πάντα για να τους σταματήσει.


«Η ληστεία του αιώνα» (Den of thieves) είναι σίγουρα μία ταινία που μου προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον για να παρακολουθήσω. Με μεγάλη αγάπη για το αστυνομικό, τη δράση και την περιπέτεια, δε θα την προσπερνούσα στο video club για κανένα λόγο.
Η ταινία ξεκινούσε καλά και έμπαινε αμέσως στο… ψητό, με ένταση και δράση. Στην πορεία όμως, το έχανε. Οι χαρακτήρες δεν απέκτησαν ποτέ πραγματική υπόσταση, και ακόμα και όσοι ήταν στο ρόλο των πρωταγωνιστών έμοιαζαν τελικά με βοηθητικοί ρόλοι. Ο δε σερίφης, ένας από τους σημαντικότερους ρόλους της ταινίας (τον οποίο υποδυόταν ο Τζέραρντ Μπάτλερ), αποτελούσε μία κωμικοτραγική φιγούρα, που προσωπικά δεν μπόρεσα ποτέ να πάρω στα σοβαρά.
Μία αρκετά καλή ταινία με ένα γερό πλοτ τουίστ στο τέλος, που όμως δεν κατάφερε να ξεφύγει από τα κλισέ των ταινιών περιπέτειας, ενώ οι 2 ώρες και 20 λεπτά συνολικής διάρκειας ήταν παραπάνω από αρκετά.


Σκηνοθεσία: Christian Gudegast
Ηθοποιοί: Gerard Butler, Pablo Schreiber, O’Shea Jackson Jr., 50 Cent, Meadow Williams, Maurice Compte, Brian Van Holt, κ.ά.
Διάρκεια: 140



You Might Also Like

0 σχόλια

Στην παρέα των Top Blogs