Απίθανη μανιταρόπιτα με μπεσαμέλ 🍄

19.1.21


Κατόπιν... «αιτήσεως» για μανιταρόπιτα, το Σάββατο αποφασίσαμε να πειραματιστούμε. Έτσι, καταλήξαμε να φτιάξουμε την πιο απίθανη, την πιο ζουμερή, την πιο νόστιμη μανιταρόπιτα με μπεσαμέλ. Και ιδού η συνταγή!

Απίθανη μανιταρόπιτα με μπεσαμέλ 🍄


🍄 2 φύλλα κουρού

🍄 ½ κ. μανιτάρια λευκά

🍄 8 φέτες μπέικον

🍄 170 γρ. γραβιέρα τριμμένη

🍄 80 γρ. τυρί καπνιστό τριμμένο

🍄 2 αυγά

🍄 ½ ποτηράκι κρασί λευκό

🍄 1 ½ φακελάκι μπεσαμέλ

🍄 ¾ λ. γάλα

🍄 Ελαιόλαδο

🍄 2 κ.τ.γ. θυμάρι αποξηραμένο

🍄 2 κ.τ.γ. μπαχάρι

🍄 Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση


Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου. Το γάλα που θα χρειαστούμε είναι περίπου ¾ του λίτρου, αλλά συμπληρώνουμε αν βλέπουμε ότι το χρειάζεται. Την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Πλένουμε καλά τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε.

Ρίχνουμε λάδι στο πάτο μιας κατσαρόλας ίσα για να καλυφθεί η επιφάνεια και σωτάρουμε τα μανιτάρια. 

Έπειτα ρίχνουμε και το μπέικον, τεμαχισμένο, και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι τα μανιτάρια να πιουν τα υγρά τους. 

Σβήνουμε με το κρασί.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την μπεσαμέλ, τα αυγά, τα τυριά και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά μας. 

Με ένα πινέλο λαδώνουμε την επιφάνεια και τα τοιχώματα ενός ταψιού.

Στρώνουμε ένα φύλλο κουρού, ρίχνουμε τη γέμιση και στρώνουμε και το δεύτερο φύλλο.

Λαδώνουμε την επιφάνεια του δεύτερου φύλλου και χαράζουμε την πίτα μας. 

Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175° για περίπου μία ώρα.

Περιμένουμε τουλάχιστον μισή ώρα πριν τη σερβίρουμε, ώστε να έχει «σταθεί» η γέμιση και να μη διαλυθούν τα κομμάτια μας.


Σημείωση: Οι δοσολογίες βγάζουν ένα ταψί 20×30.




You Might Also Like

0 σχόλια

Στην παρέα των Top Blogs