Τρεις κούκλες απ' το Πιεμόντε - Σαρλ Εσμπραγιά

29.11.18


Όταν ο Ρομέο Ταρκινίνι, ο διάσημος αστυνόμος της Βερόνας, πηγαίνει για λίγες εβδομάδες στο Τουρίνο με σκοπό να εξηγήσει την τακτική που ακολουθεί κατά κανόνα στις ανακρίσεις του - με βάση την περίφημη θεωρία του ότι κάθε έγκλημα "προϋποθέτει" μια ερωτική ιστορία - φυσικά, ούτε καν φαντάζεται πως θα του δοθεί η ευκαιρία να αποδείξει εμπράκτως τους ισχυρισμούς του. Όμως, η μεγάλη ευκαιρία παρουσιάζεται, όταν μέσα στο γραφείο του αστυνόμου Αλεσσάντρο Ζάμπολ, εισβάλλουν τρεις πανέμορφες σινιορίνες, η Τόσκα Φιόρι, η Ίζα Φόλκο και η Βαλέρια Μπελλάτο, που μ' όλη τους τη μεσογειακή φλόγα έρχονται να μάθουν πόσο θα τους στοιχίσει αν, αποκαθιστώντας την τιμή τους, σκοτώσουν τον άνθρωπο που τις ατίμασε. Ο άνθρωπος αυτός δεν είναι άλλος από τον ωραίο βερσαλιέρο Νίνο Ρεγκάζι, που ξέχωρα από τη φανταχτερή στολή του, η φύση τον έχει προικίσει και με ένα ακαταμάχητα θελκτικό πρόσωπο. Μα το παιχνίδι της γοητείας έχει κι αυτό τους κινδύνους του και παρά την εκδίκηση που συνιστά στις τρεις σινιορίνες ο κωμικός αυτός ανθρωπάκος, ο ωραίος βερσαλιέρος τερματίζει αναπάντεχα την "ενδιαφέρουσα" σταδιοδρομία του.
(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)



Οι τρεις κούκλες από το Πιεμόντε ήταν κι αυτό ένα από τα βιβλία που έλαβα σαν δώρο για τα γενέθλιά μου. Πρόκειται για ένα αστυνομικό μυθιστόρημα από τον Σαρλ Εσμπραγιά, για τον οποίο πολλά είχα ακούσει, αλλά μέχρι τώρα δεν είχα την ευκαιρία να διαβάσω κάτι δικό του.
Λίγο μουδιασμένη μετά το Μαύρο Βασιλιά, ξεκίνησα να διαβάζω το εν λόγω βιβλίο με την προσδοκία να με κρατήσει περισσότερο από το προηγούμενο. Και οι προσδοκίες μου πραγματοποιήθηκαν. Από τις πρώτες κιόλας σελίδες, το βιβλίο αυτό μου κέρδισε την καρδιά. Ήταν μάλιστα τόσο ενδιαφέρον το ανάγνωσμα και με καθήλωσε σε τέτοιο βαθμό, ώστε το έπαιρνα μαζί μου συνεχώς σε περίπτωση που βρω έστω και λίγα λεπτά διαθέσιμα να διαβάσω και να προσωρήσω την ιστορία παρακάτω.
Όλα ξεκινούν όταν τρεις όμορφες κοπέλες πηγαίνουν στην αστυνομία και βρίσκουν εκεί τον αστυνόμο Ρομέο Ταρκινίνι και τον επιθεωρητή Αλεσσάντρο Ζαμπόλ και τους ρωτούν τι συνέπειες θα υποστούν εάν σκοτώσουν τον άνθρωπο που τις ξεγέλασε. Ο άνθρωπος αυτός, που ονομάζεται Νίνο Ρεγκάζι, φλερτάρει απροκάλυπτα με πολλές όμορφες κοπέλες από το Πιεμόντε, καθώς είναι όπως λένε οι φήμες, ο πιο όμορφος από όλους τους βερσαλιέρους. Αναπάντεχα ωστόσο, κάποιες ώρες αργότερα, ο άνθρωπος αυτός βρίσκεται νεκρός. Ο αστυνόμος Ταρκινίνι μαζί με τον βοηθό του, τον επιθεωρητή Ζαμπόλ, αρχίζουν να ξετυλίγουν το νήμα της ζωής του Νίνο Ρεγκάζι και σιγά σιγά ξεπηδούν πολλοί πιθανοί ένοχοι. Η ιστορία αρχίζει να περιπλέκεται μετά από κάποιες μαρτυρίες, αλλά οι δύο αστυνόμοι καταφέρνουν να βρουν την άκρη και τον ένοχο, μετά από πολλές κωμικοτραγικές καταστάσεις και περιπέτειες.
Οι τρεις κούκλες από το Πιεμόντε, ή αλλιώς "ο πιο όμορφος από τους βερσαλιέρους" όπως είναι ο πρωτότυπος τίτλος (le plus beau des bersagliers), είναι ένα βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί από τους λάτρεις του είδους.


Ταυτότητα του έργου:
Συγγραφέας: Charles Exbrayat
Εκδόσες: Λυχνάρι
Αριθμός σελίδων: 155
Κωδικός ISBN-13: 9789605171438



You Might Also Like

1 σχόλια

  1. Λοιπον, Εσπραγιά δεν έχω διαβάσει καθόλου Αναστασία ! και αυτή σου εδώ η ανάρτηση είναι ιδανική για να κρατήσω σημειώσεις για να αρχίσω να τον βάζω στη λίστα μου. Πολύ ωραία, όπως πάντα, η παρουσίασή σου.
    Να είσαι καλά και όμορφο βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στην παρέα των Top Blogs