Caramel

16.11.18Οι ζωές πέντε γυναικών ξετυλίγονται μέσα σε ένα ...κομμωτήριο στο κέντρο της Βηρυτού. Η Λαγιάλ, βγαίνει με έναν παντρεμένο. Η Νισρίν όπου να 'ναι παντρεύεται (με μουσουλμανικό γάμο) αλλά ανησυχεί γιατί δεν πληρεί μία... προϋπόθεση. Η Ρίμα είναι ομοφυλόφιλη. Η Τζαμάλ έχει πάθει εμμονή με την ηλικία της και η Ρόουζ περνάει υπαρξιακή κρίση.

Σε μία κοινωνία που πατάει με το ένα πόδι στη Δύση και το άλλο στο βαθύ ισλάμ, ο χώρος του κομμωτηρίου εξελίσσεται σε ...εξομολογητήριο των πιο ενδόμυχων μυστικών τους...


Επίσημη Συμμετοχή Φεστιβάλ Κανών 2007
- Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών
Φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν 2007, Βραβείο Κοινού
Λίγα λόγια από την Ναντίν Λαμπακί για τις πέντε γυναίκες

Για τη Νισρίν...
Η εικοσιοχτάχρονη Νισρίν, είναι φίλη της Λαγιάλ και δουλεύει στο κομμωτήριο. Ετοιμάζεται να παντρευτεί έναν άντρα, μουσουλμάνο, ο οποίος δεν γνωρίζει ότι δεν είναι παρθένα. Αυτό αποτελεί και το μεγάλο της πρόβλημα.

Για τη Λαγιάλ...
Η Λαγιάλ είναι η τριαντάρα ιδιοκτήτρια του κομμωτηρίου που μένει με τους γονείς της (όπως άλλωστε όλες οι ανύπαντρες κοπέλες που μένουν στη Βηρυτό). Είναι ένα κορίτσι παραδοσιακό, με βαθιά χριστιανική πίστη, που όμως τα 'χει με έναν παντρεμένο. Η ζωή της, είναι ενδεικτική του διχασμού που επικρατεί σε αυτή τη χώρα.

Για τη Ρίμα...
Η εικοσιτετράχρονη Ρίμα, δεν είναι μια τυπική υπάλληλος κομμωτηρίου. Η Ρίμα, είναι ένα λιγομίλητο και εσωστρεφές αγοροκόριτσο που δεν έχει καμία σχέση με την υπόλοιπη παρέα του κομμωτηρίου. Στη διάρκεια της ταινίας συνειδητοποιούμε ότι έχει ομοφυλοφιλικές τάσεις. Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο είναι αν το έχει συνειδητοποιήσει και η ίδια.

Για τη Ρόουζ...
Η Ρόουζ είναι η γειτόνισσα του κομμωτηρίου. Χριστιανή και αυτή στη θρησκεία δεν παντρεύτηκε ποτέ, για να φροντίσει την αγαπημένη της αδελφή. Όταν μια μέρα θα της χτυπήσει την πόρτα ο έρωτας αυτή θα του γυρίσει την πλάτη....

Για τη Τζαμάλ...
Η Τζαμάλ είναι μια από τις καλύτερες πελάτισσες του κομμωτηρίου. Έχει γίνει φίλη με όλες τις κοπέλες αφού επισκέπτεται τόσο συχνά το κομμωτήριο, καθώς έχει το φόβο ότι γερνάει. Αντιπροσωπεύει πολλές Λιβανέζες γυναίκες. Η εξωτερική εμφάνιση στις γυναίκες παίζει πολύ μεγάλη σημασία στη χώρα μας. Η Τζαμάλ, θυσίασε όλη της τη ζωή για την οικογένειά της μέχρι που ανακάλυψε ότι ο άντρας της την απατούσε με μία κοπέλα κατά πολλά χρόνια μικρότερή της. Η ίδια, αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να λάμψει και θέλει να παίξει στο θέατρο.

Για τη Λίλι...
Η Λίλι είναι ένα θείο δώρο. Τον χαρακτήρα της τον εμπνεύστηκα από μια γυναίκα που είχα γνωρίσει κάποτε. Είχε ερωτευτεί έναν Γάλλο αξιωματικό και όταν αυτός έφυγε, της έγραφε καθημερινά γράμματα τα οποία όμως της έκρυβαν οι γονείς της. Όταν πλέον τα ανακάλυψε, ήταν πια αργά... Η ηθοποιός που κάνει την Λίλι, είναι ογδόντα πέντε χρονών, χριστιανή που μιλάει μόνο αραβικά και είναι η Λίλι που πάντα ονειρευόμουν...

Για τους άντρες ...
Είναι όλοι τους τρυφεροί, ρομαντικοί και καλοί. Έτσι θα ήθελα να είναι και στην πραγματικότητα...


ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.....

Η ΝΙΣΡΙΝ
Η Νισρίν δεν είναι επαγγελματίας ηθοποιός. Είναι μια πολύ καλή φίλη που γνώρισα στο Παρίσι, σπούδασε Καλές Τέχνες και ανατολίτικους χορούς. Ο ρόλος της είναι απόλυτα ταυτισμένος με τη ζωή της.

Η ΡΙΜΑ
Στην πραγματικότητα δουλεύει σε μια εταιρία με ηλεκτρικές συσκευές.

Η ΡΟΟΥΖ
Στην πραγματικότητα είναι νοικοκυρά.

Η ΤΖΑΜΑΛ
Η κοπέλα που υποδύεται την Τζαμάλ δουλεύει στην παραγωγή, είναι ένας πολύ ανοιχτόκαρδος και γενναιόδωρος άνθρωπος.

Η ΛΙΛΙ
Στην πραγματικότητα είναι σοφή και πολύ αστεία.

Η ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΣ ΝΑΝΤΙΝ ΛΑΜΠΑΚΙ
Για τον αραβικό κόσμο, είναι μια καταξιωμένη ηθοποιός και σκηνοθέτις, κυρίως από μουσικά βιντεοκλίπ. Η πανέμορφη Ναντίν Λαμπακί, γεννήθηκε στο Baabdet του Λιβάνου και ξεκίνησε την καριέρα της στην αρχή της δεκαετίας του 1990. Από τότε έχει σκηνοθετήσει πολλά βίντεοκλιπ, κάνει διαφημιστικά για την Coca Cola και έχει δοκιμάσει τις δυνάμεις της και ως ηθοποιός.

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Όπως υποδηλώνει και ο τίτλος της, το Caramel είναι μια πολύ γλυκιά ταινία.
Jay Weissberg, Variety

Μία ευχάριστη κωμωδία από την πρωτοεμφανιζόμενη Ναντίν Λαμπακί.
Hollywood Reporter

ΓΕΝΙΚΑ

Το Caramel ήταν μία από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες στη Βηρυτό.

You Might Also Like

0 σχόλια

Στην παρέα των Top Blogs