Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ

28.11.18



Μιας και πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, θα ήθελα να καταφέρω να συγκεντρώσω εδώ μέσα τις αγαπημένες μου συνταγές που συνήθως φτιάχνουμε τις γιορτινές αυτές ημέρες στο σπίτι μας, αλλά και συνταγές από φαγητά που μου αρέσουν πολύ.
Ξεκινάω σήμερα αυτό το εγχείρημα, με ένα πολύ - πολύ αγαπημένο μου φαγητό, που δεν είναι άλλο από τα κανελόνια με μπεσαμέλ!



Κανελόνια με μπεσαμέλ


♥ 24 κανελόνια
♥ 2 φλιτζάνια απλή σάλτσα ντομάτας
♥ 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
♥ 4 κ.σ. ελαιόλαδο
♥ 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
♥ 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
♥ 1 φλιτζάνι τριμμένη ντομάτα 
♥ 1/4 φλιτζάνι κρασί
♥ 1 φλιτζάνι ρεγκάτο τριμμένο
♥ 2 αβγά χτυπημένα
♥ 1 λίτρο ζεστό γάλα
♥ 100 γρ. βούτυρο
♥ 100 γρ. αλεύρι
♥ μοσχοκάρυδο
♥ αλάτι
♥ πιπέρι

Στο ελαιόλαδο ροδίζουμε τον κιμά για 7'-8' να αλλάξει χρώμα καλά.
Προσθέτουμε σκόρδο, κρεμμύδι και τα μυρωδικά.
Αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε την ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε.
Αφήνουμε να σιγοβράσει για 20' μέχρι να πιει τα υγρά και να μείνει στεγνός ο κιμάς. Αφήνουμε να κρυώσει.
Τότε προσθέτουμε τα αυγά και το ρεγκάτο. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ. Λιώνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρουμε για 1' το αλεύρι.
Αποσύρουμε απ’ τη φωτιά και προσθέτουμε το ½ γάλα ανακατεύοντας με σύρμα. Ξαναβάζουμε στη φωτιά.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.
Ρίχνουμε 2 κουταλιές από την μπεσαμέλ στο ταψί.
Γεμίζουμε με κουτάλι τα κανελόνια και τα ακουμπάμε στην μπεσαμέλ.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας τα κανελόνια και τέλος με την μπεσαμέλ.
Ψήνουμε στους 180°C για 25' σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο.
Προς το τέλος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο να ροδίσει η μπεσαμέλ. Αν θέλουμε μπορούμε σε αυτό το τελευταίο στάδιο ψησίματος να ρίξουμε επιπλέον τριμμένο ρεγκάτο, από πάνω.



You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Κανελόνια ε ; με μπεσαμέλ ε ; χμμμμ σαν ωραίο να μου ακούγεται. Καλοφάγωτα και ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα που τα {πολλά} αγαπημένα μου φαγιά χαχα

    καλή όρεξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στην παρέα των Top Blogs