Βασιλιάς Αρθούρος : Ο θρύλος του σπαθιού - King Arthur : The legend of the sword

24.5.17


«Στη νέα κινηματογραφική μεταφορά του ήρωα, θα γνωρίσουμε έναν ατίθασο νεαρό Αρθούρο, κυρίαρχο των δρόμων του Λοντόνιουμ με την συμμορία του, ο οποίος αγνοεί τον σκοπό για τον οποίο ήρθε στη ζωή, μέχρι τη στιγμή που παίρνει στα χέρια του το Εξκάλιμπερ και μαζί με αυτό το μέλλον του. Από την πρώτη στιγμή, το θρυλικό ξίφος θα τον προκαλέσει να πάρει δύσκολες αποφάσεις. Συντασσόμενος με την Αντίσταση και με μια μυστηριώδη γυναίκα, πρέπει να μάθει να τιθασεύει τη δύναμη του ξίφους, να αντιμετωπίζει τους δαίμονές του και να ενώσει τον λαό ενάντια στον τύραννο Βόρτιγκερν, ο οποίος έκλεψε το στέμμα του και δολοφόνησε τους γονείς του, και να γίνει Βασιλιάς.»
(Πηγή)  

Ο Αρθρούρος, ο μυθικός αυτός βασιλιάς του Κάμελοτ, μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με τους γοητευτικούς Charlie Hunnam και Jude Law να πρωταγωνιστούν. Η ταινία ήταν γεμάτη δράση και περιπέτεια, αν και με αρκετά αναμενόμενη πλοκή. Ωστόσο, αυτό δε με δυσανασχέτησε, ίσα ίσα που τη βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα. Σκηνές που ενέτειναν την αγωνία, πολύ καλές ερμηνείες, υπέροχα γραφικά, είναι μόνο λίγα από τη συνολική θετική εντύπωση που μου δημιούργησε αυτή η ταινία.
Μοναδικό σχόλιο που θα μπορούσα να κάνω είναι πως, καθώς η διάρκεια ήταν σχεδόν 2 ώρες, πιστεύω πως θα μπορούσαν κάποιες σκηνές μαχών να είχαν περικοπεί ή να είχαν συμπτυχθεί, για να μειωθεί η διάρκεια. Σε καμία περίπτωση όμως, η ταινία δε με κούρασε. Ήταν, θα μπορούσα να πω, από τις ωραιότερες ταινίες που έχω δει τελευταία και την προτείνω ανεπιφύλακτα.




Διάρκεια 126’
Κατάλληλη άνω των 12 ετών



You Might Also Like

8 σχόλια

  1. Πολύ καλή ταινία, αν και (όπως έγραψες κι εσύ) εντελώς αναμενόμενη η πλοκή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει ο μύθος του βασιλιά Αρθούρου... η κυρά της Λίμνης... οι Ιππότες της στρογγυλής τραπέζης... Ίσως αυτά σου θυμίζουν σημεία της ταινίας. Πάνω σε αυτά βασίστηκε η ταινία, γι' αυτό και φυσικά ήταν αναμενόμενη η πλοκή ;-)

      Διαγραφή
  2. Αναστασία μου, προσωπικά σε ευχαριστώ για την ανάρτηση αυτή. Ήθελα πολύ να τη δω, αλλά ήμουν κάπως διστακτική γιατί είδα τη διάρκεια και δεν ήξερα αν για μια πλοκή που ήδη ξέρω πάνω κάτω, άξιζε να αφιερώσω αυτό το χρόνο. Οπότε thank you.
    Όμορφο Σ-κ να έχεις. Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικά δε με πείραξε ούτε η διάρκεια, ούτε το αναμενόμενο της πλοκής, ούτε τίποτα! Την καταευχαριστήθηκα, και ούτε που κατάλαβα πώς πέρασε η ώρα!
      Αν έχεις την ευκαιρία, φυσικά να τη δεις!
      Πολλά φιλιά! Καλό Σαββατοκύριακο, Μαρίνα μου!

      Διαγραφή
  3. Ξέρεις, όσο κλασική κι αν είναι η ιστορία μιας ταινίας, πάντα θα εντυπωσιάζει και θα βρίσκει ανταπόκριση! Έτσι κι εδώ, μπορεί η πλοκή να ήταν αναμενόμενη, όμως το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο!
    Φιλάκια πολλά κοριτσάκι μου, να είσαι καλά! ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εεε... Κάποια πράγματα είναι all time classic! Αξεπέραστα!
      Καλό βράδυ! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  4. Δεν ξέρω τι λέτε για τη διάρκεια, παιδιά, εγώ και μόνο λόγω πρωταγωνιστών θα ευχόμουν να είχε ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια, χαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στην παρέα των Top Blogs