Οι κατσαρίδες - Jo Nesbø

5.5.17



Ο Νορβηγός πρέσβης στην Ταϊλάνδη βρίσκεται νεκρός σε έναν οίκο ανοχής της Μπανγκόκ. Είχε στενές σχέσεις με τον πρωθυπουργό της Νορβηγίας, και στο Όσλο  θέλουν να αποφύγουν πάση θυσία το σκάνδαλο.  Τύφλα στο μεθύσι ο Χάρι Χόλε θα μπει σε ένα αεροπλάνο για την Μπανγκόκ με ξεκάθαρες οδηγίες: να «κουκουλωθεί» η υπόθεση ή, αν αυτό δεν μπορεί να γίνει, να κάνει όσο το δυνατόν λιγότερα. Ωστόσο, όταν ο Χάρι φτάνει εκεί, διαπιστώνει πως δεν πρόκειται απλώς για έναν τυχαίο φόνο. Ή για να το θέσει διαφορετικά, για κάθε κατσαρίδα που υπάρχει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του, εκατοντάδες άλλες κρύβονται μέσα στους τοίχους του.
(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)


Η δεύτερη υπόθεση του Χάρι Χόλε και το δεύτερο βιβλίο του Nesbø που διάβασα. Μπορώ να πω με μεγάλη χαρά πως ήταν διαφορετικό από τη Νυχτερίδα (στο οποίο αισθανόμουν πως διαρκώς φλυαρούσε άνευ λόγου). Στις κατσαρίδες, ήταν μεστός, πιο συνειδητοποιημένος και πιο ουσιώδης. Με ενθουσίασε εξ αρχής, αν και κάπου στην πορεία με έχασε και δυστυχώς αυτό με έκανε να βραδύνω το ρυθμό διαβάσματος. Παρ’ όλα αυτά, στις κατσαρίδες βλέπουμε φλέγοντα κοινωνικά θέματα που σοκάρουν τον αναγνώστη.
Είχα αναγνωρίσει από νωρίς τον ένοχο, χωρίς να μπορώ να φανταστώ τον τρόπο με τον οποίο έδρασε πριν τα εγκλήματα. Ήμουν όμως σίγουρη για την ενοχή του λαμβάνοντας υπόψιν τις κινήσεις του καθ’ όλη τη διάρκεια του βιβλίου. Η αποκάλυψη όλης της αλήθειας όμως είναι κάτι που πραγματικά συγκλονίζει.
Μία πραγματικά καλοστημένη υπόθεση που εξιχνιάζει ο Χάρι Χόλε, για άλλη μία φορά, με κάποιο τίμημα…

Ακούστε τον ίδιο τον Jo Nesbø να μιλάει για το έργο του:




Ταυτότητα του έργου:
Συγγραφέας: Jo Nesbø
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Σελίδες: 448
ISBN: 978-960-566-615-6
Μετάφραση: Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη



You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Άλλος ένας συγγραφέας που θέλω να διαβάσω... Μου δίνεις γερά κίνητρα τον τελευταίο καιρό για να επιστρέψω στην αστυνομική λογοτεχνία!
    Φιλάκια πολλά, καλό ξημέρωμα, κοριτσάκι! ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στην παρέα των Top Blogs