Ο άνθρωπος που γνώριζε το άπειρο - The man who knew infinity

27.5.17




«Η ιστορία του Ινδού Σρινιβάσα Ραμανουτζάν που κατάφερε μέσα στα λίγα χρόνια ζωής του (πέθανε στα 32 του) να αφήσει ένα σπουδαίο έργο το οποίο ακόμη απασχολεί την επιστημονική κοινότητα. Το αφηγηματικό βάρος πέφτει κυρίως στη σχέση της απρόβλεπτης μαθηματικής ιδιοφυΐας με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ Τζ.Χ. Χάρντι, ο οποίος τον έφερε στην Αγγλία, δίνοντάς του την ευκαιρία να αναγνωριστεί παγκοσμίως το έργο του.»


Η ταινία συγκλονίζει και μόνο για την ιστορία της, καθώς περιγράφει τη -δυστυχώς- πολύ σύντομη ζωή του μαθηματικού Ραμανουτζάν. Σε όσους ασχολούνται με τα Μαθηματικά, η ταινία θα βρει άμεση ανταπόκριση, καθώς αυτοί θα αναγνωρίσουν σημαντικά ζητήματα που αφορούν την επιστήμη των Μαθηματικών, όπως η αναγκαιότητα της απόδειξης, ο ρόλος και η σημασία της διαίσθησης, αλλά και τη σπουδαιότητα του πάθους για τα Μαθηματικά.
Η ζωή του Ραμανουτζάν συγκινεί και το προικισμένο μυαλό του προκαλεί δέος, μιας και στην πραγματικότητα με τη μελέτη του έβγαλε εκατοντάδες θεωρήματα. Αφού κατάφερε να αντιμετωπίσει το ρατσισμό της ακαδημαϊκής κοινότητας στο Κέιμπριτζ του Λονδίνου, βρήκε επιτέλους την αναγνώριση που του άξιζε.
Την ταινία αυτή ήθελα να τη δω από τότε που βγήκε, δηλαδή σχεδόν δύο χρόνια πριν. Όμως δεν είχα καταφέρει να τη δω, και τώρα που μου δόθηκε η ευκαιρία ήταν αδύνατον να μην αφιερώσω μία ξεχωριστή ανάρτηση. Τη συστήνω σε όλους, αλλά λίγο παραπάνω σε όσους αγαπούν τα Μαθηματικά.







You Might Also Like

4 σχόλια

  1. Χαίρομαι που κάθε φορά έρχομαι εδώ και βρίσκω τόσο ποιοτικές, όσο και ενδιαφέρουσες προτάσεις! Είμαι σίγουρη πως αυτή η ταινία θα άρεσε πολύ και στα αγόρια μου!
    Καλό ξημέρωμα Αναστασάκι μου! Φιλάκια πολλά! ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για τα όμορφα λόγια! Φιλιά! 😊

      Διαγραφή
  2. Την είχα δει κι εγώ. Πολύ, πολύ καλή ταινία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε κι εσένα Μάρθα μου :)

      Διαγραφή

Στην παρέα των Top Blogs