Ματριόσκα

12.1.17


Ματριόσκα είναι η παραδοσιακή ξύλινη ρωσική κούκλα μέσα στην κούκλα. Καθώς τα κομμάτια της ανοίγουν, με κάθε μικρότερη μορφή που εμφανίζεται αποκαλύπτονται όλο και σκοτεινότερα μυστικά.
Ταυτόχρονα, Ματριόσκα είναι ένα πολυσυλλεκτικό έργο δεκατριών ανθρώπων που ποτέ δε συναντήθηκαν όλοι μαζί. Λόγος, εικόνα και μελωδία συνθέτουν την όψη μιας χώρας που φθηναίνει και με κάθε γύρισμα σελίδας μοιάζει όλο και περισσότερο με τις ασπρόμαυρες σκέψεις και πράξεις μας.
Έντεκα διηγήματα, λοιπόν. Έντεκα ιστορίες ανθρώπων που δεν τους ξέρεις προσωπικά, κι όμως οι ιστορίες τους σου είναι γνωστές. Γιατί οι ιστορίες αυτές είναι βασισμένες σε γεγονότα που όλοι μας  έχουμε ακούσει να συμβαίνουν.
Ιστορίες ανθρώπων που κατά βάση ήθελαν να ζήσουν ελεύθεροι. Άνθρωποι που ήθελαν να ελπίζουν σε κάτι καλύτερο. Άνθρωποι που είναι διαφορετικοί – διαφορετικοί επειδή έτυχε να γεννηθούν κάπου αλλού από εδώ που μένουμε εμείς, ή επειδή η τύχη τους τους φύλασσε κάτι περίεργο. Άνθρωποι που παλεύουν απέναντι στον εξευτελισμό της ανθρώπινης ύπαρξης. Άνθρωποι που μάχονται για να διατηρήσουν την υπερηφάνεια της ψυχής τους και των ονείρων τους.
Ιστορίες που με συγκίνησαν, με εξόργισαν, με προβλημάτισαν και με έκαναν να συνειδητοποιήσω κάποια πράγματα. Πολλές φορές μάλιστα γύριζα και διάβαζα την ίδια ιστορία ξανά, διότι έχοντας διαβάσει το υποσημείωμα ήθελα να ξαναδώ μέσα από τα μάτια του ήρωα την αληθινή κατάσταση.
Η Ματριόσκα κυκλοφορεί και σε έντυπη μορφή, αλλά και σε μορφή ebook ελεύθερα και εντελώς δωρεάν από τις Βορειοδυτικές Εκδόσεις.
Για οποιαδήποτε επιπλέον  πληροφορία, μη διστάσετε να με ρωτήσετε.

Ταυτότητα του έργου:
Συγγραφέας: Ελ Ρόι
Αριθμός σελίδων: 80
ISBN: 978-960-99666-5-8


You Might Also Like

8 σχόλια

  1. Και αυτή η επιλογή βιβλίου εξαιρετική! Τις σημειώνω όλες!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου, εμένα μου άρεσε πολύ αυτή η συλλογή. Αναζήτησέ την, όποτε έχεις χρόνο!
      Σε ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη! Φιλάκια πολλάάαα! :)))

      Διαγραφή
  2. Μικρή μου, τώρα καταφέρνω να έρθω να σε διαβάσω. Μου αρέσουν τα διηγήματα που στηρίζονται σε αληθινές ιστορίες, και ακόμα περισσότερο εκείνα που δίνουν τροφή για σκέψη και προβληματισμό.
    Θα το αναζητήσω σίγουρα.
    Φιλάκια πολλά, καλή συνέχεια να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω να σας αρέσει κυρία Ελένη!
      Πολλά φιλιά, καλή συνέχεια και σε εσάς! :)))

      Διαγραφή
  3. Φαίνεται ενδιαφέρον, ευχαριστούμε για την πρόταση! Επειδή κάτι θέλω να διαβάζω όσο με τη συγκοινωνία προς ή από τη δουλειά, τα eBooks νομίζω είναι πολύ εύχρηστα στο θέμα της ανάγνωσης. Πώς μπορώ να το βρω Αναστασία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου, Μάνο. Η αλήθεια είναι ότι τελευταία έχω αναθεωρήσει κι εγώ λίγο για τα ebook, κυρίως γιατί οι βιβλιοθήκες μου (παρατήρησες πληθυντικό?) αναστενάζουν.
      Σου στέλνω αμέσως μήνυμα για πληροφορίες :)

      Διαγραφή
    2. Martha G.12.1.17

      Έρχομαι να ενισχύσω τα ebooks. Μπορεί να λατρεύω την υφή και τη μυρωδιά των βιβλίων, μα τα ψηφιακά μπορώ να τα έχω παντού μαζί μου στο κινητό μου, χωρίς να χρειάζεται να παραφορτώνω τα ην τσάντα μου που μοιάζει μονίμως με μπόμπο.
      Αφήνω βιαστικό, μα πολύ γλυκό φιλί! Καλό βράδυ! ❤

      Διαγραφή
    3. Σίγουρα τίποτα δε συγκρίνεται με τα κανονικά βιβλία, αλλά συμφωνώ πως και τα ψηφιακά βιβλία έχουν τα προτερήματά τους.
      Καλή ξεκούραση, Μάρθα! Καλό βράδυ!

      Διαγραφή

Στην παρέα των Top Blogs