Θάνατος από πνιγμό - Agatha Christie

28.1.20




Η Miss Marple επισκέπτεται τον Sir Henry για να ζητήσει μια προσωπική χάρη. Ως πρώην αστυνομικός επιθεωρητής να συμμετέχει και ο ίδιος στην έρευνα για ένα περιστατικό που συνέβη πρόσφατα και έχει ταράξει την τοπική κοινωνία.
Η Rose Emmott βρέθηκε πνιγμένη στο ποτάμι της περιοχής. Αρχικά ο θάνατος της αποδόθηκε σε αυτοκτονία γιατί όπως ακουγόταν ήταν έγκυος εκτός γάμου και μάλλον δεν άντεξε την ψυχολογική πίεση από το σπίτι και τον περίγυρο της. Όμως η Miss Marple έχει την εντύπωση πως διαπράχτηκε ένα έγκλημα και ο δράστης πρέπει να αποκαλυφθεί. 
Τα πρώτα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας συμφωνούν με την νέα αυτή εκδοχή. Ο πρώην φίλος της Rose, ο Joe Ellis, που νοικιάζει δωμάτιο στης Mrs Bartlet και η νεώτερη σχέση της ο Rex Sandford από το Λονδίνο θα είναι οι βασικοί ύποπτοι.

(Η υπόθεση)



Ο «θάνατος από πνιγμό» είναι μία σύντομη αλλά πολύ ικανοποιητική υπόθεση της Μις Μαρπλ, της αγαπημένης μας ηρωίδας που σχεδιάστηκε από την Agatha Christie. Ο νεαρός Τζο Έλις είναι πάντα ερωτευμένος με τη Ρόουζ, ενώ εκείνη έχει πλέον παραδοθεί στον έρωτα του Ρεξ. Μετά τα νέα για την εγκυμοσύνη της Ρόουζ από τον Ρεξ, κι ενώ εκείνη του το ανακοινώνει χαρούμενη πιστεύοντας ότι έτσι ο Ρεξ θα γίνει για πάντα δικός της, ο Ρεξ της ανακοινώνει ότι θα επιστρέψει στο Λονδίνο, όπου εκεί τον περιμένει η μνηστή του, που είναι η γυναίκα που εκείνος αγαπάει. Ο Τζο αρπάζει την ευκαιρία και προσεγγίζει ξανά τη Ρόουζ, λέγοντάς της ότι θα σταθεί εκείνος δίπλα της και θα αναλάβει όσες ευθύνες χρειαστεί, ακόμα κι αν δεν είναι δικές του. Η Ρόουζ τον αποπαίρνει όμως και πάλι και τον αποθαρρύνει.
Τελικά, βρίσκεται πνιγμένη στο ποτάμι και όλοι θεωρούν το γεγονός σαν αυτοκτονία. Μικροψέματα, που όμως κάνουν τη διαφορά, βγαίνουν στη φόρα, και η Μις Μαρπλ που δεν είναι καθόλου σίγουρη για την αλήθεια της αυτοκτονίας οδηγεί την κατάσταση προς τη σωστή οπτική...
Θα πρέπει να παραδεχτώ πως και αυτή τη φορά είχα υποπτευθεί τον ένοχο (μάλλον γιατί έχω εντρυφήσει τόσο πολύ στην αστυνομική λογοτεχνία που μπορώ πλέον να ψυχανεμίζομαι τους χαρακτήρες). Ωστόσο, ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα και χαριτωμένη υπόθεση, που σίγουρα κρατάει τον αναγνώστη σε εγρήγορση.


You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Νιώθεις κι εσύ ότι στις ιστορίες της Μις Μαρπλ, οι υποθέσεις λύνονται ως δια μαγείας; Αυτό με προβληματίζει λίγο, ή ίσως εγώ δεν είμαι πολύ γρήγορος σε αυτά 😜

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σου έξω ξαναγράψει ότι, οικογενειακά, λατρεύουμε Άγκαθα Κρίστι, και έχει μια ξεχωριστή θέση στη βιβλιοθήκη μας. Με ενδιαφέρει η αγάπη σου για το αστυνομικό μυθιστόρημα. Το συγκεκριμένο δεν το έχω διαβάσει.
    Καλησπέρα Αναστασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στην παρέα των Top Blogs