Κολύμπα ή αλλιώς βυθίσου (Sink Or Swim)

27.1.20


Μια ομάδα 40άρηδων, όλοι στα πρόθυρα μεσήλικης κρίσης, αποφασίζουν να φτιάξουν την πρώτη ανδρική συγχρονισμένη κολυμβητική ομάδα της τοπικής πισίνας. Αγωνιζόμενοι κάτω από την γελοιοποίηση των γύρω τους και εκπαιδευόμενοι από μια πρώην πρωταθλήτρια με τα δικά της προβλήματα, η ομάδα μπαίνει σε μια απίθανη περιπέτεια κατά την οποία τα μέλη της θα ξαναβρούν λίγη αυτοπεποίθηση και θα μάθουν πολλά για τον εαυτό τους και τους άλλους.


Είναι άντρες άσχετοι μεταξύ τους, που ο καθένας αντιμετωπίζει διαφορετικά προβλήματα. Ο ένας την ανεργία και την κατάθλιψη, ο άλλος αποτυχημένος μουσικός που συνεχίζει να αποτυγχάνει να προσεγγίσει την κόρη του, ο τρίτος έχει ήδη χρεωκοπήσει αλλά δεν αντέχει ούτε να το σκέφτεται, και πάει λέγοντας... Συναντιούνται στο κολυμβητήριο και οργανώνουν μαζί μία ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης, όσο γυναικείο κι αν ακούγεται στον κόσμο. Στο τέλος κάθε προπόνησης, μένουν στα αποδυτήρια και τα λένε και ανακαλύπτουν πως δε διαφέρουν και πολύ ο ένας με τον άλλον. Όλοι τους έχουν σοβαρά προβλήματα και πρέπει κάτι να κάνουν για να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους. Τότε η προπονήτριά τους, τους προτείνει να σχηματίσουν εθνική ομάδα και να πάνε στον παγκόσμιο διαγωνισμό συγχρονισμένης κολύμβησης για άντρες. Οι πιθανότητες να τα πάνε καλά είναι ελάχιστες, δεν είναι καν οι γυμνασμένοι τύποι που αθλούνται συστηματικά, όπως επίσης δεν μπορούν καν να συντονιστούν για να βγάλουν πέρα το πρόγραμμά τους. Το όνειρο του διαγωνισμού αφυπνίζει τον καθένα προσωπικά και τους κάνει να δουλέψουν σκληρά τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο. 
Μία υπέροχη γαλλική ταινία, τόσο κωμωδία, όσο και δράμα, με πολύύυυ πρωτότυπο ως θέμα την ανδρική φιλία, που ενώ ξεκινάει χαλαρά, περνάει γρήγορα σε δράση, αλλά και σε μηνύματα, ενώ συγχρόνως κάνει τον θεατή να σκεφτεί πολλά πράγματα. Οι ερμηνείες πολύ καλές, το σενάριο έξυπνο, και η σκηνοθεσία σκιαγραφεί τον κάθε χαρακτήρα ξεχωριστά χωρίς να αφήνει κανέναν παραπονεμένο.
Δε βλέπω ταινίες συχνά, αλλά χαίρομαι που είδα τη συγκεκριμένη και την προτείνω σε όλους ανεπιφύλακτα.


Διάρκεια 122'

You Might Also Like

4 σχόλια

  1. Δεν την ήξερα την ταινία, όμως όντως ακούγεται ενδιαφέρουσα και πρωτοτυπη η υπόθεση. Ευχαριστούμε για την πρόταση!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά, Αλέξανδρε! Δες την, είναι έξω από τα συνηθισμένα και αξίζει.
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  2. Πολύ ιδιαίτερη ταινία! Με ξεχωριστό θέμα! Ευχαριστούμε Αναστασία για την αναφορά της. Καλή σου βδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Γιάννη! Αν τη δεις, ελπίζω να σου αρέσει! Καλή εβδομάδα να έχεις!

      Διαγραφή

Στην παρέα των Top Blogs