Η καλύτερη συμβουλή που μου έχουν δώσει

24.1.20


Η καλύτερη συμβουλή που μου έχουν δώσει, ε;...
Χμμμ... Ίσως θα πρέπει να γυρίσω αρκετά χρόνια πίσω. Σχεδόν 6 χρόνια πριν. Ξέρω, έχεις συνηθίσει να διαβάζεις για μία Αναστασία που είναι πάντα γεμάτη με δουλειά, δραστηριότητες, φίλους και σχέδια για το άμεσο μέλλον. Και πράγματι, όπως σου έχω πει πολλές φορές, προσπαθώ να κερδίζω τη ζωή μου, να κάνω πράγματα, να μαθαίνω, να περνάω όμορφα, αλλά και να σκέφτομαι μέσα από τα δύσκολα. Θα σου είναι, υποθέτω, δύσκολο να φανταστείς μία Αναστασία αδρανή, οκνηρή, σε πλήρη απραξία. Γιατί ναι, υπήρξε μία μεγάλη περίοδος που ήμουν έτσι ακριβώς. Η αλήθεια είναι ότι είχα απογοητευτεί τόσο πολύ από τις δυσκολίες που αντιμετώπιζα, ήμουν τόσο βουτηγμένη στην απόγνωση, που ενώ είχα άπειρα πράγματα να κάνω, τελικά δεν έκανα τίποτα. Ήμουν παραδομένη και πνιγμένη στην απελπισία μου. Και φυσικά, οι υποχρεώσεις και οι σκοτούρες συσσωρεύονταν, κι εγώ στεκόμουν ανίκανη να κάνω το οτιδήποτε, γιατί μέσα στον πανικό μου δεν ήξερα από πού να αρχίσω.
Θυμάμαι ότι γκρίνιαζα συνέχεια, ειδικά στον καθηγητή μου. Ο καθηγητής μου ήταν, και είναι, ένας εξαιρετικός άνθρωπος που τον άκουγα με κλειστά μάτια. Μια μέρα, λοιπόν, και ενώ πάλι γκρίνιαζα, μου είπε «Δεν καταλαβαίνω τι κάνεις. Έχεις να κάνεις τόσα πράγματα και δεν κάνεις τίποτα, παρά μόνο παραπονιέσαι. Ό,τι δε σου αρέσει, άλλαξέ το, είναι στο χέρι σου». Ίσως και να μην κατάλαβα ακριβώς τι ήθελε τότε να πει, όμως πλέον γνωρίζω.
Λίγες μέρες αργότερα, πιθανότατα επειδή το σύμπαν συνωμότησε, ο μπαμπάς μου μου είπε κάτι που τελικά έμοιαζε πολύ. Θυμάμαι ότι μου είπε ακριβώς «Όταν έχεις ένα στόχο, δούλεψε σκληρά για να τον πετύχεις. Σκέψου τι πρέπει να κάνεις και πέσε καταπάνω του. Και μη σταματάς. Συνέχισε ξανά και ξανά μέχρι να τον πετύχεις». Αυτά τα λόγια λειτούργησαν σαν μαγικό φίλτρο μέσα μου. Η αρχή δεν ήταν εύκολη, αλλά και τι είναι εύκολο σε αυτή τη ζωή; 🙃
Αυτή είναι η καλύτερη συμβουλή που μου έχουν δώσει, και μάλιστα μου την έδωσε ο μπαμπάς μου. Κάθε φορά που φτάνω να κουράζομαι, να θέλω να τα παρατήσω, ή να πιάνω τον εαυτό μου απλώς να τεμπελιάζει, σκέφτομαι τις μαγικές λέξεις και τότε όλα πλέον γίνονται εύκολα. Γιατί τότε μπαίνω αυτομάτως σε hard-working-mode.

Θα περιμένω να μου πεις κι εσύ ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που σου έχουν δώσει και λειτούργησε καταλυτικά στη ζωή σου.
Η ιδέα για τη συγκεκριμένη ανάρτηση είναι από την Άλκηστη του Little Hope Flags, και μπορείς να δεις το σχετικό ποστ  για το challenge εδώ


Καλό σαββατοκύριακο!
🧡


You Might Also Like

12 σχόλια

  1. Πολύ ωραίο το κείμενο σου, Αναστασία, και βγαλμένο από την ίδια σου τη ζωή. Μακάρι να το έχω και εγώ πάντα στο μυαλό μου, και αντί να περιμένω να γίνουν από μόνα τους τα πράγματα, να τα κυνηγάω με θάρρος και τόλμη.
    Σε ευχαριστώ πολύ για τη συμμετοχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, από μόνο του τίποτα δε γίνεται... Όσες φορές έχω αδρανήσει, την έχω πατήσει πολύ άσχημα δυστυχώς. Οτιδήποτε έχω καταφέρει, ήταν μετά από πολύ κόπο. Είναι η αλήθεια.
      Να είσαι καλά, μια όμορφη Κυριακή εύχομαι!

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος25.1.20

    Το τελειο κειμενο για να δεις τα πραγματα αλλιως και να συνεχισεις την ζωη σου πιο δυναμικα!!! Τέλειοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαθά κόποιος κτώνται, να το θυμάσαι αυτό 😉

      Διαγραφή
  3. Η μοναδική λύση για τις φορές που θέλουμε να τα παρατήσουμε. Χωρίς δουλειά δε γίνεται τίποτα... Κι όσοι βλέπουν και θαυμάζουν το αποτέλεσμα και λένε "Πωπω, πώς τα κατάφερε αυτός!?", είναι γιατί δεν έχουν δει πόση δουλειά έγινε από πίσω παρασκηνιακά...
    Συνέχισε με κέφι και δύναμη τη ζωή σου, όπως ήδη κάνεις, για να δίνεις και σε εμάς το παράδειγμα να μην ξεχνιόμαστε!
    Καλό σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ή το άλλο... "Είσαι τόσο τυχερός που έγινε το τάδε"... Δεν είναι τύχη, είναι δουλειά, αλλά λίγοι το βλέπουν. Ωστόσο, όπως λες, από μόνο του τίποτα δε γίνεται.
      Ας συνεχίσουμε, λοιπόν, όλοι στον αγώνα μας! Φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Εκτιμώ ότι ανοίγεις την καρδιά σου εδώ ανάμεσα στους φίλους σου για σκέψεις και εξομολογήσεις. Καλό Σαββατοκύριακο Αναστασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Γιάννη! Μια όμορφη εβδομάδα εύχομαι!

      Διαγραφή
  5. Όμορφο κείμενο.
    Με έβαλες σε σκέψεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ! Έτσι πρέπει, και γι'αυτό είναι αυτό το challenge, για να παίρνουμε ιδέες ο ένας από τον άλλο και να προβληματιζόμαστε!

      Διαγραφή
  6. Αναστασία μου κέρδισες στην κλήρωση!
    Στείλε μου ένα mail στο info@littlehopeflags.com
    Congratulations! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχχχ, είμαι τόσο τυχερή!? Ευχαριστώ πάρα πολύύύυυυ Άλκηστη!!!

      Διαγραφή

Στην παρέα των Top Blogs