Σουφλέ με κολοκυθάκια και φέτα

18.8.20


Ο δροσερός συνδυασμός γεύσεων του σουφλέ με κολοκυθάκια και φέτα είναι ό,τι καλύτερο για το καλοκαίρι! Το πιάτο αυτό θα σε χορτάσει και μπορείς πολύ εύκολα να το ξαναζεστάνεις άλλη μέρα, οπότε μπορείς κάλλιστα να το φτιάξεις μια μέρα που θα σου περισσεύει λίγος χρόνος και να το φυλάξεις. 



Σουφλέ με κολοκυθάκια και φέτα


500 γρ. κολοκυθάκια

400 γρ. πατάτες

200 γρ. ντομάτες

2 σκελίδες σκόρδο

125 γρ. μοτσαρέλα

150 γρ. φέτα

200 γρ. τυρί κότατζ

2 κ.τ.σ. μέντα

2 κ.τ.γ. ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι (κατά βούληση)


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Κόβουμε τα κολοκυθάκια, τις πατάτες και τις ντομάτες σε λεπτές φέτες. 

Καθαρίζουμε το σκόρδο και το ψιλοκόβουμε. 

Κόβουμε σε κυβάκια και τη μοτσαρέλα. 

Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι τα κυβάκια της μοτσαρέλας με τη φέτα και το κότατζ. 

Αφαιρούμε τα φύλλα της μέντας από το κοτσάνι, τα πλένουμε και τα ψιλοκόβουμε. Τα προσθέτουμε στο μείγμα του τυριού.

Αλείφουμε ένα πυρέξ με ελαιόλαδο και σκεπάζουμε τη βάση με φέτες κολοκυθιού. 

Αλατοπιπερώνουμε. 

Καλύπτουμε τα κολοκυθάκια με μια στρώση φέτες πατάτας, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε με το μείγμα τυριού. 

Συνεχίζουμε να δημιουργούμε στρώσεις με τα υλικά, τελειώνοντας με τις φέτες ντομάτας. 

Περιχύνουμε το φαγητό με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το ψήνουμε περίπου 1 ώρα στη μεσαία σχάρα του φούρνου. 



*Οι δοσολογίες είναι για 4 μερίδες. 


You Might Also Like

0 σχόλια

Στην παρέα των Top Blogs