5 πρωινές συνήθειες που θα αλλάξουν την ημέρα σου!

10.8.20

 


Σίγουρα θα έχεις θαυμάσει πολλές φορές την ενέργεια και την αύρα που έχουν το πρωί οι άνθρωποι που θεωρούνται «επιτυχημένοι» στις δουλειές τους. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ μήπως κάνουν κάτι διαφορετικό από τους υπόλοιπους ανθρώπους που το πρωί απλώς... σέρνονται; Υπάρχει κάποιος λόγος που βάζουν το ξυπνητήρι στις 6 πμ, ενώ όλοι οι άλλοι πατάνε αναβολή στην αναβολή... στην αναβολή;

Η απάντηση είναι ναι. Και ο λόγος είναι ότι η πρωινή ρουτίνα είναι πολύ βασική για τη δόμηση ολόκληρης της ημέρας. Γι’ αυτό αν θέλεις να σηκώνεσαι το πρωί και να έχεις τον έλεγχο της ημέρας σου ώστε να εκπληρώσεις όσα έχεις να κάνεις, εδώ είναι κάποια πράγματα που όλοι οι επιτυχημένοι σίγουρα κάνουν.

 

1. Διαλογισμός

Πολλοί επιτυχημένοι επιχειρηματίες, αλλά και άνθρωποι του θεάματος, ξεκινούν την ημέρα τους με 20 λεπτά διαλογισμού, πριν ελέγξουν τα email τους ή κάνουν scroll στο Instagram. Όλοι τους αναφέρουν το πώς ο διαλογισμός έφερε εκπληκτικές αλλαγές στη ζωή τους.

Αφιέρωσε λίγα λεπτά από το πρωινό σου στη ζώνη εξάλειψης των περισπασμών. Θα σε βοηθήσει στο να σκέφτεσαι στρατηγικά και να κάνεις πραγματικά αυτό που χρειάζεται, μιας και ο διαλογισμός σε βοηθάει να απομονώνεις τις σκέψεις σου και να τις παρατηρείς.

 

2. Άσκηση

Αν παρακολουθείς σημαντικά επιτυχημένους ανθρώπους στο Instagram, θα έχεις ανακαλύψει ότι αθλούνται καθημερινά, και μάλιστα πολύ πρωινές ώρες. Η πρωινή άθληση βοηθάει να καθαρίζει το κεφάλι μας, μας κάνει να νιώθουμε δυνατοί, ικανοί και γεμάτοι ενέργεια, ενώ οι ενδορφίνες απομακρύνουν τις αρνητικές σκέψεις και μας προσφέρουν αισθήματα ευφορίας.

 

3. Ανασκόπηση των στόχων

Αν θέλεις να έχεις τον έλεγχο όσων θες να επιτύχεις, οφείλεις να δημιουργήσεις μια to-do list, η οποία θα σε κατευθύνει όλη την ημέρα στα πιο σημαντικά πράγματα που έχεις να κάνεις. Το πιο σημαντικό είναι συνήθως και το δυσκολότερο. Κάνε μια ανασκόπηση των στόχων της ημέρας σου (ή της εβδομάδας) και βεβαιώσου ότι είναι υλοποιήσιμοι. Θέσε προτεραιότητες στους στόχους και σιγουρέψου ότι έχεις αρκετό χρόνο και για όσα προκύψουν ξαφνικά και σε αποσπάσουν από την κατεύθυνση που είχες αρχικά.

 

4. Χρόνος με αγαπημένα άτομα

Η τελετουργία του πρωινού είναι ο τέλειος τρόπος για να ξεκινήσεις τη μέρα σου. Η επικοινωνία με ανθρώπους που αγαπάμε (και όχι με το κινητό μας!) είναι αυτή που κάνει τη διαφορά. Δημιούργησε χρόνο το πρωί και πέρασέ τον με τους ανθρώπους που αγαπάς ενισχύστε τις σχέσεις σας και δες την επιτυχία στην ημέρα σου να μεγαλώνει.

 

5. Περισσότερο διάβασμα βιβλίων

Οι μεγάλοι ηγέτες διαβάζουν. Και διαβάζουν περισσότερο από έναν μέσο άνθρωπο. Δεν έχει σημασία αν είναι επιστημονικής φαντασίας ή κλασική λογοτεχνία ή οτιδήποτε. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι διαβάζουν πολλά και διαφορετικά είδη βιβλίων για να ανακαλύπτουν όλες τις πτυχές της ζωής, αλλά και... της φαντασίας! Πιάσε ένα βιβλίο και διάβασέ το κατά τη διάρκεια της πρωινής σου μετακίνησης στη δουλειά και φρόντισε να διαβάζεις τουλάχιστον 2 βιβλία το μήνα.


 

You Might Also Like

0 σχόλια

Στην παρέα των Top Blogs