Ντομάτες με αυγά (στραπατσάδα)

5.8.20



Ντομάτες με αυγά ή αλλιώς... στραπατσάδα! Το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό, που με λίγα υλικά, γίνεται ένα πλήρες και πεντανόστιμο γεύμα που θα λατρέψεις!


Ντομάτες με αυγά (στραπατσάδα)

400 γρ. ξυσμένες φρέσκες ώριμες ντομάτες
1 ολόκληρο αυγό + 1 ασπράδι αυγού
2 κ.τ.σ. γάλα φρέσκο
1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. τυρί φέτα
Πιπέρι, αλάτι
Θυμάρι
Ρίγανη
Βασιλικός
Πάπρικα
Κύμινο

Βράζουμε τις ντομάτες μέχρι να σωθεί το νερό.
Προσθέτουμε το λάδι και το πιπέρι.
Χτυπάμε ξεχωριστά το αυγό και το ασπράδι με το γάλα, ρίχνουμε το τριμμένο τυρί, και όλα μαζί τα ρίχνουμε στις ντομάτες.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε λίγα λεπτά στη φωτιά μέχρι να μαγειρευτεί το αυγό.



Οι παραπάνω δοσολογίες είναι για 1 μερίδα. 
Τα μπαχαρικά είναι κατά βούληση. 
Αυτή είναι η πιο υγιεινή μορφή της συνταγής, όμως επιδέχεται πολλές παραλλαγές, αναλόγως με τα γούστα μας.


You Might Also Like

0 σχόλια

Στην παρέα των Top Blogs