Πανεύκολο παγωτό καραμέλα

7.8.20


Θες να φτιάξεις απίθανο παγωτό καραμέλα πολύ εύκολα χωρίς να παιδευτείς πολύ για να φτιάξεις την καραμέλα; Σου έχω ιδέα! Πανεύκολο παγωτό καραμέλα, που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους και θα βγάλει ασπροπρόσωπο όποιον το φτιάξει!


Πανεύκολο παγωτό καραμέλα

500 γρ. φυτική σαντιγί
1 κουτί ζαχαρούχο καραμελωμένο
1 κουτί γάλα εβαπορέ
1 φακελάκι Γιώτης καραμέλα της στιγμής
Παστέλια ή ξηροί καρποί καβουρδισμένοι

Αρχικά τα υγρά θα πρέπει να είναι όλα κρύα.
Χτυπάμε πρώτα τη σαντιγί στο μίξερ.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζαχαρούχο και έπειτα σιγά σιγά το εβαπορέ.
Τέλος ρίχνουμε το φακελάκι καραμέλας, όπως είναι σε σκόνη.
Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να δούμε ότι έχει γίνει κάπως πηχτό.
Αν θέλουμε ρίχνουμε τα παστέλια σπασμένα ή τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε απαλά.
Αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.


Δε χρειάζεται να ξαναχτυπήσουμε αργότερα το παγωτό.
Η κρέμα στιγμής βοηθάει το παγωτό να πήξει γρήγορα και έτσι οι ξηροί καρποί δεν πέφτουν στον πάτο, αλλά στέκονται.
Μπορούμε να προσθέσουμε ό,τι άλλο υλικό θέλουμε για γαρνιτούρα, μαρμελάδα, μπισκότα, πραλίνα σοκολάτας, γλυκά του κουταλιού,  τρούφα, κλπ.


You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Πάρα πολύ καλή ιδέα, και φαντάζομαι θα μπορεί να γίνει και με άλλες γεύσεις, πχ κανονικό ζαχαρούχο, κρέμα με σοκολάτα και λίγο κακάο... ή κρέμα με φράουλα και κομμάτια φρούτου. Μμμ! Πολύ καλό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στην παρέα των Top Blogs