Μακαρονάδα με κοτόπουλο και σπανάκι

16.8.18




Για κάποιο λόγο, στη ζωή μου και μέσα από την εμπειρία μου, κατόπιν όλων εκείνων των ωρών που έχω ξοδέψει μέσα στην κουζίνα, έχω συνδέσει τη μαγειρική με την αγάπη. Αγάπη για εκείνους που μαγειρεύεις, αγάπη για το φαγητό, αγάπη για την ίδια τη μαγειρική…
Η μαγειρική για τη μαγειρική, ωστόσο, δεν έχει και πολλά να μου πει. Το παν για εμένα είναι η αγάπη για εκείνους που σκέφτεσαι να σερβίρεις μόλις το φαγητό σου θα είναι έτοιμο. Εδώ, σου έχω τη συνταγή για το δείπνο που ετοίμασα για την οικογένειά μου, σε μία ειδική περίσταση. Αποτελείται από πολύ απλά και καθημερινά συστατικά: μακαρόνια και κοτόπουλο. Είμαι σίγουρη όμως πως θα τη λατρέψεις!



Μακαρονάδα με κοτόπουλο και σπανάκι

3 φιλέτα κοτόπουλο
½ κιλό σπαγγέτι (ή  ό,τι άλλο ζυμαρικό προτιμάμε)
8 φέτες μπέικον
2 φλιτζάνια ντομάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
2 φλιτζάνια σπανάκι
1 χούφτα φρέσκο βασιλικό
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Σκόρδο σε σκόνη
½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα + όση επιπλέον παρμεζάνα θέλουμε στο τέλος


Ψήνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου στο τηγάνι. Μόλις είναι έτοιμα, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα κόβουμε σε κυβάκια.
Τηγανίζουμε το μπέικον. Μόλις είναι έτοιμο, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
Βάζουμε την ντομάτα σε μέτρια φωτιά σε ένα τηγάνι (χωρίς λάδι) και την αφήνουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά της.
Στο μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά μας. Προσέχουμε να κρατήσουμε μισό φλιτζάνι από το νερό στο τέλος του βρασίματος.
Ρίχνουμε στη συνέχεια το σπανάκι μαζί με την ντομάτα και αφήνουμε λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να μαραθεί.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το σκόρδο σε σκόνη και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου, το μπέικον και το βασιλικό και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε την παρμεζάνα  και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ρίχνουμε το νερό που κρατήσαμε. Ανακατεύουμε και περιμένουμε μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
Σερβίρουμε προσθέτοντας εάν επιθυμούμε επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα.





You Might Also Like

14 σχόλια

  1. Πολύ ωραίο φαγητό για οποιαδήποτε φάση!
    Μπράβο Αναστασία μου και ευχαριστούμε που την μοιράστηκες μαζί μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναιιι, τα μακαρόνια είναι κατάλληλα για κάθε ώρα και περίσταση, χαχα!
      Πολλά φιλάκιααα Μαράκι μου! Ευχαριστώ! :)))

      Διαγραφή
  2. Πολύ καλή η σκέψη για το σπανάκι. Δεν το είχα σκεφτεί και δοκιμασει ποτέ. Και τρελαίνομαι για το σπανάκιιιιι...θα το δοκιμάσω σίγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμέ! Δοκίμασέ το και πες μου εντυπώσεις! ;)

      Διαγραφή
    2. Αύριο κιόλας! Τώρα που μου άναψες φωτιές, δεν μπορώ να περιμένω!
      Φιλάκια πολλά, μικρή μου! ♥♥

      Διαγραφή
    3. Πολλά φιλιάάάαααααα :)))

      Διαγραφή
  3. Φαίνεται περίφημη συνταγή, θα τη δοκιμάσω σίγουρα. Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είσαι ένα πραγματικό διαμάντι :) γεια στα χέρια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρέπει να είναι πεντανόστιμο, είδα και τη φωτογραφία στο instagram και μου τρέχουν τα σάλια!
    Σίγουρα θα το δοκιμάσω!
    Σε φιλώ γλυκά Αναστασάκι μου ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκίμασέ το και πες μου εντυπώσεις! ;)
      Φιλάκια πολλά, κορίτσι μου!

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος18.8.18

    Έλα ρε μεγάλη! Έχεις τρομερές ιδέες! Ακούγεται απίθανο!

    Χαιρετώ!


    ΥΓ. Sorry που μπαίνω και σχολιάζω ως ανώνυμος, είμαι από το κινητό.

    Jason

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύύύυυυ Ιασονάκο μου!
      Φιλάκιααα!

      Διαγραφή

Στην παρέα των Top Blogs